FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija: Pakistan prekršio primirje, ranjena djevojčica

JAMMU, 19. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Preko granice koja Kašmirdijeli na indijski i pakistanski opet se pucalo i ranjena je jednadjevojčica, a indijska vojska u srijedu tvrdi da je Pakistan prekinuo14-mjesečno primirje.
JAMMU, 19. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Preko granice koja Kašmir dijeli na indijski i pakistanski opet se pucalo i ranjena je jedna djevojčica, a indijska vojska u srijedu tvrdi da je Pakistan prekinuo 14-mjesečno primirje.

Iako Pakistan te tvrdnje niječe, taj najnoviji incident još je jedna prepreka ionako sporu mirovnome procesu među tim dvjema nuklearnim silama juga Azije.

Indijska vojska kaže da je djevojčica ranjena i završila u bolnici nakon što je 15 minobacačkih granata ispaljeno s pakistanskoga teritorija u pokrajinu Poonch, 250 km sjeverno od grada Jammua, zimske prijestolnice indijske savezne države Džamu i Kašmir.

"Nedvojbeno je riječ o kršenju prekida vatre. To se dogodilo prvi put od (dogovora o) prekidu vatre", rekao je potpukovnik R. K. Chibber, glasnogovornik 16. korpusa indijske vojske.

Zamjenik zapovjednika indijske vojske general B. S. Thakur kaže da je glavni direktor indijskih vojnih operacija razgovarao s pakistanskim kolegom koji mu je obećao odgovor.

"Smatramo to kršenjem sporazuma o prekidu vatre. Želimo pokazati suzdržanost i ne okrenuti se odmazdi. Od Pakistana smo zatražili da najozbiljnije razmisli o tom incidentu", rekao je Thakur novinarima u New Delhiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙