FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas razgovarao s militantima

GAZA, 18. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Palestinski predsjednik MahmudAbas razgovarao je u utorak navečer u Gazi s čelnicima militantnihskupina Hamas i Islamski džihad.
GAZA, 18. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas razgovarao je u utorak navečer u Gazi s čelnicima militantnih skupina Hamas i Islamski džihad.

Razgovori, održani daleko od očiju javnosti, uslijedili su nakon ranijeg samoubilačkog napada Hamasa na izraelsku kontrolnu točku na jugu pojasa Gaze, u kojemu je jedan Izraelac poginuo, a nekoliko ih je ranjeno.

Napad se dogodio samo nekoliko sati nakon što je Abas došao u pojas Gaze kako bi uvjerio militante da prekinu s napadima na tom području.

Prije se sastao sa zapovjednicima palestinskih snaga sigurnosti i dužnosnicima njegove stranke Fatah u zgradi Izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) u Gazi.

Sastanak Abasa s čelnim ljudima militantnih skupina bio je zakazan za srijedu, no on je zatražio hitne razgovore čim je saznao za najnoviji samoubilački napad, izjavio je neimenovani palestinski izvor.

Očevici prenose da je palestinski predsjednik nakon napada žurno napustio zgradu PLO-a i uputio se u nepoznatom smjeru. Kažu da je otišao u jednom automobilu, s jednim vozačem i tjelesnim čuvarem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙