FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ispravak vijesti HNA8348, pod naslovom: SRG: Izručenje optuženog...

ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - BEOGRAD,12.siječnja(Hina) - Optuženi za sudjelovanje u ubojstvusrbijanskog premijera Zorana Đinđića, Dejan Milenković Bagzi, bit ćeizručen srbijanskim vlastima do 1. veljače, piše beogradski dnevnik"Blic" od srijede, pozivajući se na izvor u grčkom ministarstvupravosuđa.
ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) -

Molimo korisnike da je u vijesti HNA8348, pod naslovom, SRG: Izručenje optuženog za atentat na Đinđića do 1. veljače, iz naslova izbace kraticu.

Ispravan naslov glasi: IZRUČENJE OPTUŽENOG ZA ATENTAT NA ĐINĐIĆA DO 1. VELJAČE.

Cijela vijest sada ispravno glasi:

Izručenje optuženog za atentat na Đinđića do 1. veljače

BEOGRAD,12.siječnja(Hina) -Optuženi za sudjelovanje u ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića, Dejan Milenković Bagzi, bit će izručen srbijanskim vlastima do 1. veljače, piše beogradski dnevnik "Blic" od srijede, pozivajući se na izvor u grčkom ministarstvu pravosuđa.

Prema izvoru lista, grčki ministar pravosuđa već je potpisao odluku o izručenju Milenkovića, koji je uhićen u Solunu potkraj lipnja prošle godine.

"Tužitelj sad treba donijeti odluku o prebacivanju Milenkovića iz Soluna u Atenu. Poslije toga, grčki i srbijanski šef Interpola se dogovaraju oko načina prebacivanja optuženoga u Beograd, a sve bi to trebalo trajati oko 20 dana", kazao je anonimni sugovornik "Blica" iz grčkog ministarstva pravosuđa.

Prema optužnici, Milenković je sudjelovao u atentatu na premijera Đinđića 12. ožujka 2003. godine, te u pokušaju atentata u veljači te godine, kad je u Novom Beogradu kamionom pokušao zaustaviti kolonu vozila u kojoj je bio i premijer. Milenković je pobjegao nakon atentata u ožujku, te ga je 16. lipnja prošle godine grčka policija uhitila u Solunu, gdje se navodno - kako je tvrdila njegova donedavna odvjetnica Biljana Kajganić - krenuo predati u veleposlanstvo Srbije i Crne Gore u Solunu.

UREDNIŠTVO

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙