FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska na MI u Almeriji sa 168 sportaša

ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska bi na XV. Mediteranskimigrama, koje će od 24. lipnja do 4. srpnja 2005. održati u španjolskojAlmeriji, trebala nastupiti sa 168 sportaša od čega bi 99 nastupilo upojedinačnim, a 69 u ekipnim sportovima, rečeno je danas na drugojsjednici Skupštine olimpijskih sportova.
ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska bi na XV. Mediteranskim igrama, koje će od 24. lipnja do 4. srpnja 2005. održati u španjolskoj Almeriji, trebala nastupiti sa 168 sportaša od čega bi 99 nastupilo u pojedinačnim, a 69 u ekipnim sportovima, rečeno je danas na drugoj sjednici Skupštine olimpijskih sportova.

Na prošlim Mediteranskim igrama 2001. u Tunisu Hrvatska je nastupila sa 141 sportašem.

Predsjednik Skupštine Goranko Fižulić naglasio je da su Mediteranske igre za Hrvatski olimpijski odbor (HOO) najvažniji multišportski događaj u ovoj godini i da HOO mora ustrajati na tome da na njih otputuju naši najbolji sportaši.

Jednoglasno su usvojeni dodatni kriteriji za sudjelovanje na MI u Almeriji, po kojima pravo nastupa u pojedinačnoj konkurenciji imaju sportaši koji su razvrstani u prvu i drugu kategoriju te sportaši treće kategorije u olimpijskim disciplinama koji su mlađi od 23 godine. U ekipnim sportovima trebali bi nastupiti oni koji na temelju dosadašnjih nastupa na velikim međunardnim natjecanjima mogu računati na plasman među prve tri ekipe, uz uvjet da nastupe u najjačim sastavima.

Dosta polemike izazvala je Odluka o imenovanju članova Odbora za olimpijski program u u mandatu 2004. - 2008. godine, u koji se sastoji od 11 članova, od kojih šest mora biti iz redova članova Skupštine olimpijskih sportova. u Odbbor su izabrani Goranko Fižulić (predsjednik), Nikola Švigir (dopredsjednik), te članovi: Mihovil Dorčić, Goran Vrbanac, Milivoj Bebić, Ivan Zoraja, Mladen Marinović, Tomislav Šepec, Irfan Smajlagić, Vedran Pavlek i Marina Mihelić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙