FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nešto bolji odaziv i u Njemačkoj

BERLIN, 16. siječnja 2005. (Hina) - Na drugi krug hrvatskihpredsjedničkih izbora u Njemačkoj je do 17 sati izišlo 13.785hrvatskih državljana, što je 5.300 više nego u istom tom razdoblju uprvom krugu održanom prije dva tjedna.
BERLIN, 16. siječnja 2005. (Hina) - Na drugi krug hrvatskih predsjedničkih izbora u Njemačkoj je do 17 sati izišlo 13.785 hrvatskih državljana, što je 5.300 više nego u istom tom razdoblju u prvom krugu održanom prije dva tjedna.

Kako je priopćilo hrvatsko veleposlanstvo u Berlinu, ove brojke treba uzimati s rezervom jer je prije dva tjedna velik broj hrvatskih državljana koji borave u inozemstvu još uvijek provodio božićne i novogodišnje praznike u domovini, gdje su i obavili glasovanje.

Petnaest biračkih mjesta u gradovima Berlin, Bonn, Muenchen, Stuttgart, Hamburg i Frankfurt na Majni se zatvaraju u 19 sati nakon čega se vrši prebrojavanje glasova i slanje podataka DIP-u u Zagreb.

Prema podacima Njemačkog državnog statističkog zavoda u Wiersbadenu, 31. prosinca 2003. u Njemačkoj je legalno boravilo 236.600 hrvatskih državljana s privremenom ili neograničenom boravišnom dozvolom. Podaci o stvarnom broju procjenjuju se na 330.000, jer se mnogi hrvatski državljani još uvijek vode kao stanovnici bivše Jugoslavije, a velik broj Hrvata posjeduje i dvostruko,

njemačko i hrvatsko državljanstvo tako da, s obzirom da Njemačka ne priznaje dvostruko državljanstvo, u njemačke službene statistike ne ulaze kao hrvatski državljani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙