FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Trilju uklonjena spomen-ploča žrtvama komunizma i ustašama

SPLIT/TRILJ,16. siječnja 2005.(Hina) - Nepoznate osobe postavile sunoćas na javnoj površini u Trilju mramornu ploču s natpisom "Žrtvamakomunističkog terora i svim ustašama", koja je jutros ukonjenja,potvrdila je Hini splitsko-dalmatinska Policijska uprava.
SPLIT/TRILJ,16. siječnja 2005.(Hina) - Nepoznate osobe postavile su noćas na javnoj površini u Trilju mramornu ploču s natpisom "Žrtvama komunističkog terora i svim ustašama", koja je jutros ukonjenja, potvrdila je Hini splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Ploču veličine 50 puta 50 centimetara, postavljenu na željeznom postolju na travnjaku u Ulici kralja Tomislava, uz obalu Cetine, uočio je jutros oko 8 sati službenik triljske Gradske uprave. Policija pretpostavlja da je ploča postavljena noćas poslije 22 sata.

Budući da je bila na javnoj površini, odmah ju je uklonilo komunalno redarstvo.

Splitsko-dalmatinska Policijska uprava izvijestila je da pri uklanjanju ploče nije bilo nikakvih teškoća. Nitko nije nastojao spriječiti djelatnike u obavljanju posla.

Policija pokušava utvrditi tko je odgovoran za postavljanje ploče kako bi protiv njega podnijela prekršajnu prijavu.

Zasad se taj događaj ne povezuje sa sličnima koji su se dogodili u Otoku kod Trilja prije više od dva mjeseca i u Solinu proteklog vikenda, priopćila je splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙