FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumunjka u dobi od 67 godina rodila blizance; jedno dijete umrlo

BUKUREŠT, 16. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Rumunjka u dobi od 67 godinau nedjelju je rodila blizance, postavši tako najstarija žena upovijesti koja je rodila, ali je jedno dijete umrlo odmah nakonporoda, objavio je AFP, pozivajući se na rumunjsku privatnu TV postajuRealitatea.
BUKUREŠT, 16. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Rumunjka u dobi od 67 godina u nedjelju je rodila blizance, postavši tako najstarija žena u povijesti koja je rodila, ali je jedno dijete umrlo odmah nakon poroda, objavio je AFP, pozivajući se na rumunjsku privatnu TV postaju Realitatea.

Adriana Iliescu, koja je zanijela umjetnom oplodnjom, bila je u osmom mjesecu trudnoće kad je došlo do prijevremenog poroda u bukureštanskoj bolnici Giulesti, gdje je već mjesecima pod liječničkim nadzorom.

Dijete koje je preživjelo teško je 1400 grama i "dobrog je zdravlja", rečeno je u prilogu TV Realitatee, ali se o drugim pojedinostima ne zna ništa. Cijeli je slučaj od samog početka obavijen najgušćim velom tajnosti, a nijedan liječnik koji je sudjelovao u tom projektu nije želio ništa izjaviti ni u jednom trenutku.

Umirovljena sveučilišna profesorica zanijela je nakon što je devet godina bila na hormonalnim terapijama kako bi se izliječila od neplodnosti, jer se, prema vlastitim riječima, "nije mogla pomiriti s idejom da nema djece".

"Uvijek sam sanjala da ću postati majka i proživljavam najljepše razdoblje u životu očekujući da na svijet donesem blizance", rekla je u jednom razgovoru za istu TV postaju prošlog mjeseca.

Iliescu je tako postala najstarija žena u ljudskoj povijesti koja je rodila. Dosadašnji rekord držala je Talijanka koja je rodila dječačića sa 62 godine, nakon što su joj liječnici usadili jajašce mlade Talijanke, oplođeno spermom njezina supruga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙