FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaufland bacio oko na Rumunjsku

BUKUREŠT, 11. siječnja 2005. (Hina) - Njemački lanac hipermarketaKaufland, jedan od vodećih igrača na europskom tržištu maloprodaje, uidućih pet godina investirat će pola milijarde eura na rumunjskotržište, pišu rumunjski mediji.
BUKUREŠT, 11. siječnja 2005. (Hina) - Njemački lanac hipermarketa Kaufland, jedan od vodećih igrača na europskom tržištu maloprodaje, u idućih pet godina investirat će pola milijarde eura na rumunjsko tržište, pišu rumunjski mediji.

"Naš je plan u idućih pet godina otvoriti 50 trgovina. Ulaganje po trgovini rangirat će od osam do 10 milijuna eura, ovisno o veličini i lokaciji", izjavio je predsjednik uprave Kaufland Romania Gunter Grieb.

Očekuje se da će prva Kauflandova trgovina biti otvorena ovoga ljeta u glavnom rumunjskom gradu. U toj kompaniji procjenjuju da će prosječna prodaja po klijentu biti od šest do sedam eura veća nego u poljskom Kauflandu, no 12 eura niža nego u češkoj podružnici.

Prvi međunarodni maloprodajni lanac koji je ušao u Rumunjsku u drugoj polovini 1990-tih bio je Metro, s 300 milijuna eura ulaganja. Slijedila ga je Billa, koja ima 13 trgovina te francuski Carrefour sa četiri trgovine i uloženih 140 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙