FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 13. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 13. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatska Vlada podržala je danas donošenje Zajedničke izjave Sabora i Vlade o suradnji u vođenju pregovora za članstvo u Europskoj uniji, te odgovarajućeg akta Sabora kojim bi se utvrdila temeljna načela uključivanja Hrvatske u Uniju. Taj bi akt, drži Vlada, zbog njegove važnosti trebalo donijeti konsenzusom svih parlamentranih stranaka. Vlada je stoga, podržala rad međustranačke radne skupine koja će sačiniti tekst odgovarajućeg akta u kojem će se definirati temeljna načela za uključivanje Hrvatske u punopravno članstvo Unije.

ZAGREB - Hrvatska Vlada odobrila je danas da se iz državnih robnih zaliha na domaćem tržištu proda do 318 tisuća tona merkantilne pšenice, po tržišnim cijenama od 1,20 kuna. Na taj će se način, drži Vlada, do nove žetve stabilizirati tržište, država će smanjiti troškove čuvanja pšenice, a njena će se cijena zadržati na tržišno prihvatljivoj razini. U posljednjih se mjesec dana, naime, povećano traži merkantilna pšenica, a njen nedostatak dovodi do rasta cijena koja se trenutno kreće između 1,20 i 1,25 kuna za kilogram.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader pozvao je danas građane da u nedjelju, 16. siječnja iziđu na drugi krug izbora za predsjednika Republike Hrvatske. Pozivam sve građane da iziđu na izbore, jer birači su vrhunska instanca demokracije, poručio je premijer Sanader s današnje sjednice Vlade. Vlada je i danas, kao i za prvi krug predsjedničkih izbora, obvezala urede državne uprave i odgovarajuće službe Ministarstva unutarnjih poslova da rade na dan izbora.

ZAGREB - Web portal Posao.hr, pokrenuo je inicijativu "Od 40 do 50" kojom želi motivirati poslodavce na zapošljavanje žena u dobi od 40 do 50 godina. Svaka žena u dobi od 40 do 50 godina koja ima ili koja će tek kreirati svoj životopis na web portalu Posao.hr, naći će se u izdvojenoj bazi životopisa koja će registriranim poslodavcima biti ponuđena na besplatno pregledavanje. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u prosincu je prošle godine bilo je registrirano 183.073 nezaposlenih žena, pri čemu je 25 posto u dobi od 40 do 50 godina.

ZAGREB - Splitski ogranak Libre postupio je protustatutarno, protuzakonito i neliberalno, a sve u dogovoru s vrhom LS-a, komentirao je predsjednik Libre Jozo Radoš odluku splitskog ogranka da se priključi LS-u. Središnjici Libre poslušnost otkazuju i članovi iz Međimurja koji, nezadovoljni planiranim ujedinjenjem stranke s HNS-om najavljuju osnivanje vlastite regionalne stranke. Radoš ipak ne očekuje veće potrese u stranci. "Sabor ujedinjenja s HNS-om koji će se održati 6. veljače, sasvim će sigurno proći bez većih poteškoća", uvjeren je Radoš.

ZAGREB - Hrvatsku je od siječnja do studenoga prošle godine posjetilo 9,3 milijuna turista ili 6 posto više nego u istim mjesecima u godini prije, a sa 47,5 milijuna noćenja ostvaren je porast od 3 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Stranih je turista u jedanaest mjeseci 2004. u Hrvatsku došlo 7,85 milijuna ili 7 posto više nego u istom razdoblju 2003., a ostvarili su 3 posto više noćenja odnosno 42,35 milijuna. Domaćih je turista bilo 1,43 milijuna ili 2 posto više, dok su sa 5,14 milijuna noćenja zadržali razinu iz godine prije.

ZAGREB - Poznati hrvatski redatelj Krsto Papić izabran je za člana žirija 18. Međunarodnoga televizijskog festivala, koji će se od 18. do 23. siječnja održati u francuskom gradu Biarritzu, izvijestila je danas zagrebačka producentska kuća Ozana film. Taj se festival smatra najvećim televizijskim festivalom u Europi, a održava se pod pokroviteljstvom Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙