FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD kreće u bitku protiv piratstva u Aziji

WASHINGTON, 10. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Američke kompanije gubenevjerojatnih 250 milijardi dolara godišnje zbog krađe intelektualnogvlasništva pa su odlučile krenuti u borbu protiv krivotvorenihproizvoda u Aziji, a prva bi se na udaru mogla naći Kina.
WASHINGTON, 10. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Američke kompanije gube nevjerojatnih 250 milijardi dolara godišnje zbog krađe intelektualnog vlasništva pa su odlučile krenuti u borbu protiv krivotvorenih proizvoda u Aziji, a prva bi se na udaru mogla naći Kina.

"Stvari postaju jako ozbiljne", kazao je Thomas Donohue, predsjednik Američke trgovačke komore, koja je objavila globalnu inicijativu "bez presedana", najavljujući rat toj vrsti gospodarskog kriminala u 2005.

Stručnjaci procjenjuju da se 70 posto krivotvorenih proizvoda proizvodi u Kini koja je nedavno signalizirala da će ubuduće oštrije kažnjavati krivotvoritelje. Peking je prošloga mjeseca snizio vrijednost krivotvorene robe za koju proizvođači mogu biti kažnjeni s 12 na 6 tisuća dolara.

Kako bi se usredotočila na značajnu ulogu Kine kao dijela problema ali i rješenja, Američka trgovačka komora nedavno je utemeljila lobistički centar u Pekingu, ali i globalnu poslovnu koaliciju koja će biti fokusirana na Kinu, a osigurat će bolju zaštitu intelektualnog vlasništva, kazao je Donohue, inače čelnik najvećeg poslovnog lobija u SAD-u.

U 2005. Komora će proširiti lobističke aktivnosti i edukaciju u Kini i Brazilu i pokrenuti obrazovne i provedbene programe u Južnoj Koreji, Kini i Rusiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙