FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nekoliko manjih požara u Dalmaciji

ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Državni centar za obavješćivanjeizvijestio je večeras o nekoliko manjih požara na dubrovačkom,splitskom i šibenskom području.
ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Državni centar za obavješćivanje izvijestio je večeras o nekoliko manjih požara na dubrovačkom, splitskom i šibenskom području.

Požar koji je izbio popodne oko 16 sati nedaleko Mihanića u općini Konavle, lokaliziran je oko 19,15 sati.

Gasili su ga pripadnici DVD Gruda, a gorjela je borova šuma, nisko raslinje i trava. U jednom trenutku požar se proširio na samo 50 metara udaljenosti od kuća. Požar je unatoč jakom i promjenljivom vjetru lokaliziran oko 19,15 sati, a izgorjelo je oko pet hektara površine.

Na splitskom području oko 14,05 sati izbio je požar na području Konjsko - Broćanac. Gasila su ga dobrovoljna vatrogasna društva Zagora i Klis, a vatra je ugašena oko 19,10 sati. Izgorjelo je nisko raslinje i makija na površini tri kilometra puta 400 metara.

Poslijepodne oko 16 sati izbio je i požar na području Laškovice, u Šibensko-kninskoj županiji. Vatru su gasili pripadnici DVD Dubravice. Požar je ugašen u 18 sati, a izgorjelo je četiri hektara trave i niskoga raslinja.

Na šibenskom području zabilježeno je još nekoliko manjih požara koji su posljedica paljenja korova i suhe trave.

Tako je oko 14 sati planuo požar kod Bilog na primoštenskom području, koji je ugašen u 16,30 sati.

U 18,25 sati planula je vatra u Pirovačkom polju, koja je ugašena u 19 sati.

Manji požar izbio je i između Gaćeleza i Čiste Male na miniranom području, zatim na drniškom području (Promina) te na kninskom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙