FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U požaru u argentinskom noćnom klubu 149 poginulih

BUENOS AIRES, 31. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - U požaru koji jeizbio u dupkom punom noćnom klubu u središtu Buenos Aires poginulo jenajmanje 149 osoba, dok ih je 360 ozlijeđeno, kazali su u petakgradski dužnosnici.
BUENOS AIRES, 31. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - U požaru koji je izbio u dupkom punom noćnom klubu u središtu Buenos Aires poginulo je najmanje 149 osoba, dok ih je 360 ozlijeđeno, kazali su u petak gradski dužnosnici.

Požar je mogla prouzročiti baklja, kakve prodaju na ulicama diljem Latinske Amerike za proslavu Nove godine.

Gradski tajnik za zdravstvo Alfredo Stern kazao je na lokalnoj televiziji da je u požaru poginulo 149 osoba i da Buenos Aires ne pamti tako tešku tragediju.

Prema izvješćima lokalnih medija u noćnom klubu je bilo između pet i šest tisuća ljudi koji su slušali glazbeni sastav, kada je plamen izbio jedan sat iz ponoći u četvrtak.

Očevici kažu da je plamen bio ispaljen u strop noćnog kluba koji je bio prekriven pjenom. nastao je stampedo, a mnogi posjetitelji su se onesvijestili zbog udisanja dima.

Gradonačelnik Anibal Ibbar na televiziji TN nije mogao potvrditi da li je baklja uzrokovala požar, dok ne dobije podrobnije obavijesti od vatrogasnog odjela.

Prema izjavama policije, požar je bio brzo ugašen, ali su spasioci nastavili iznositi posjetitelje na nosilima iz kluba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙