FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Rop optužio Janšu za čistke

LJUBLJANA,14. siječnja(Hina) - Bivši slovenski premijer Anton Ropoptužio je u petak sadašnjeg premijera Janeza Janšu za pripremukadrovskih čistki, te najavio aktivnije djelovanje svojih liberalnihdemokrata (LDS), najjače oporbene stranke u sadašnjem parlamentu.
LJUBLJANA,14. siječnja(Hina) - Bivši slovenski premijer Anton Rop optužio je u petak sadašnjeg premijera Janeza Janšu za pripremu kadrovskih čistki, te najavio aktivnije djelovanje svojih liberalnih demokrata (LDS), najjače oporbene stranke u sadašnjem parlamentu.

Rop je na konferenciji za novinare rekao da je neprihvatljivo ponašanje Janšina ministra unutarnjih poslova Dragutina Mateta koji, kako je pojasnio, prekoračuje ovlasti ministra i miješa se u rad policije.

Time Slovenija postaje policijska država, ocijenio je Rop.

Kako su ovih dana javljali slovenski mediji, ministar unutarnjih poslova i direktor policije Darko Anželj došli su u sukob oko nekih imenovanja u policijskoj upravi i oko plana kontrole granice s Hrvatskom prema schengenskom režimu.

Rop je rekao da bi zaustavljanje schengenskog plana oslabilo sigurnost Slovenije i premijera Janšu pozvao da ne dopusti da tako oslabi njen položaj u Europskoj uniji.

Rop je osudio i odluku Janšine vlade da smijeni direktora državnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje Janeza Prijatelja koji je na tom položaju bio više od 20 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙