FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Demokratski savez Hrvata Vojvodine izrazio zabrinutost

SUBOTICA, 28. prosinca 2004. (Hina) - Demokratski savez Hrvata uVojvodini izrazio je zabrinutost zbog tekstova u pojedinim srbijanskimnovinama u kojima se visokim državnim dužnosnicima Republike Srbije ijavnim osobama stavlja na teret "ne samo što su Hrvati, nego što su ikatolici".
SUBOTICA, 28. prosinca 2004. (Hina) - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini izrazio je zabrinutost zbog tekstova u pojedinim srbijanskim novinama u kojima se visokim državnim dužnosnicima Republike Srbije i javnim osobama stavlja na teret "ne samo što su Hrvati, nego što su i katolici".

Jedina stranka hrvatske manjine u Srbiji zabrinuta je "što tekst nije izazvao veću reakciju javnosti, niti su se oglasili državni organi i javni tužitelj".

Beogradski list "Nacional" objavio je 20. prosinca tekst pod naslovom "Branka Prpa amnestira NATO ubojice" koji je usmjeren protiv direktorice Historijskog arhiva Beograda i "rimokatolika Hrvata koji rade u najvišim državnim strukturama Srbije".

Do sada su pisanje tih novina osudili srbijanski ministar kulture Dragan Kojadinović i predsjednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Nebojša Bugarinović.

DSHV je u utorak reagirao i na tužbe koje su prošloga tjedna uručene urednici i producentu emisije na hrvatskom jeziku "Tragom hrvatskim" koja je trebala biti emitirana sredinom listopada na Televiziji Novi Sad.

Tužbu je podnijela ta medijska kuća zbog toga što su, kako se navodi, Dušica Dulić i Zvonimir Perušić "plasirali neistinite informacije koje potiču mržnju između pripadnika većinskog naroda i pripadnika hrvatske zajednice".

Emisija "Tragom hrvatskim" trebala se početi emitirati 17. listopada na RT Novi Sad ali je, kako su naveli autori, vodstvo te kuće odbilo bez prijašnje najave i službenog objašnjenja emitirati pripremljenu emisiju.

To je bio četvrti slučaj zabrane emitiranja neke od emisija posvećenih životu hrvatske zajednice u Vojvodini.

DSHV u priopćenju poziva pravosudne organe Srbije da reagiraju na ovakve događaje "jer nanose veliku štetu ugledu države i izazivaju strah među građanima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙