FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KHIP traži utvrđivanje reprezentativnosti udruga poslodavaca

ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Konfederacija hrvatske industrije ipoduzetnika (KHIP) osudila je danas nedonošenje kriterija zaodređivanje reprezentativnosti udruga poslodavaca.
ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Konfederacija hrvatske industrije i poduzetnika (KHIP) osudila je danas nedonošenje kriterija za određivanje reprezentativnosti udruga poslodavaca.

KHIP u priopćenju ističe da je temeljem izvješća medija saznala da na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV), održanoj 10. siječnja, nije donesena odluka o predstavljanju interesa poslodavaca u GSV-u, niti su prihvaćeni kriteriji za utvrđivanje reprezentativnosti udruga poslodavaca.

"Smatramo da poslodavci nisu pravilno zastupljeni u GSV-u, a to se osobito odnosi na zastupljenost malih i srednjih poduzetnika, budući da su sadašnji predstavnici poslodavaca (Hrvatska udruga poslodavaca) mahom predstavnici velikih tvrtki u stranom ili pretežito državnom vlasništvu i često u monopolskom položaju".

Kako ne postoji niti jedan zakonski razlog da se ne riješi to pitanje, a od prvog zahtjeva je prošlo nešto manje od godinu dana, KHIP najavljuje da će uskoro zatražiti posredovanje institucija Europske unije i obratiti se Ustavnom sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙