FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovačko Sveučilište dobilo zgradu Rektorata

DUBROVNIK, 29. prosinca 2004. (Hina) - Sveučilište u Dubrovniku danasje od gradske uprave i službeno dobilo zgradu Rektorata - povijesniljetnikovac Crijević-Pucić nedaleko od gradskoga središta, gdje ćebiti smještene gotovo sve visokoškolske ustanove.
DUBROVNIK, 29. prosinca 2004. (Hina) - Sveučilište u Dubrovniku danas je od gradske uprave i službeno dobilo zgradu Rektorata - povijesni ljetnikovac Crijević-Pucić nedaleko od gradskoga središta, gdje će biti smještene gotovo sve visokoškolske ustanove.

Ugovor o dodjeli ljetnikovca na uporabu u idućih 10 deset godina bez naknade potpisali su gradonačelnica Dubravka Šuica i rektor Sveučilišta prof. dr. Mateo Milković.

"Davanje na uporabu ljetnikovca Crijević-Pucić bez naknade jedini je primjer da jedinica lokalne samouprave daje prostor za potrebe Sveučilišta", kazala je gradonačelnica Šuica.

Naglasila je kako se smještaj Rektorata blizu stare gradske jezgre uklapa u planove gradske uprave za ovaj prostor.

Gradonačelnica je također najavila novčanu pomoć od milijun kuna i dodjelu zemljišta za gradnju stanova za sveučilišne predavače.

U ljetnikovcu Crijević-Pucić do sada je bio smješten Dubrovački simfonijski orkestar, a obnova i preseljenje Rektorata očekuje se u idućoj godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙