FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VW želi kupio udio u malezijskom Protonu

FRANKFURT, 13. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Njemački automobilskikoncern Volkswagen sprema se za moguću kupovinu udjela u malezijskojgrupi Proton nakon povlačenja Mitsubishi Corp. iz vlasništva, objavioje u četvrtak frankfurtski list Frankfurter Allgemeine Zeitung.
FRANKFURT, 13. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Njemački automobilski koncern Volkswagen sprema se za moguću kupovinu udjela u malezijskoj grupi Proton nakon povlačenja Mitsubishi Corp. iz vlasništva, objavio je u četvrtak frankfurtski list Frankfurter Allgemeine Zeitung.

VW i Proton Holdings Bhd dogovorili su tješnju suradnju u listopadu 2004. a u međuvremenu su VW-ovi inspektori izradili analizu kvalitete Protonovih opskrbljivača dijelovima, konstatirajući da 49 od njih 179 ne udovoljava međunarodnim standardima.

FAZ napominje da je taj oblik pomoći novi za Proton budući da mu Mitsubishi nije osiguravao potporu na području razvijene tehnologije.

Mitsubishi grupa u proljeće prodala prvu polovinu svog udjela u Protonu od 15,8 posto, da bi krajem godine prodala i drugu polovinu. Dionice vrijedne 101 milijun dolara trenutno su pohranjene kod malezijske državne investicijske kompanije Khazanah nacional Bhd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙