FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOSOR I MESIĆ SUČELILI SE U PROGRAMU NOVE TV

ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednički kandidati JadrankaKosor i Stjepan Mesić večeras su se televizijski sučelili drugi put, uprogramu Nove TV.
ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednički kandidati Jadranka Kosor i Stjepan Mesić večeras su se televizijski sučelili drugi put, u programu Nove TV.

Budući da je koncept jednosatne emisije kandidatima dopuštao da vremenski neograničeno govore o pojedinim temama, obrađeno je znatno manje pitanja nego na prošlom sučeljavanju, na RTL-Televiziji, a kandidati su uglavnom iznosili svoje viđenje protukandidata.

Oboje su svoje mandate na mjestu predsjednika države, odnosno ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti ocijenili pozitivnima, prozivajući istodobno protukandidata da ne ispunjava izborna obećanja.

Mesić je na molbu voditelja da prokomentira izjavu predsjednika HDZ-a Ive Sanadera da je "glas za Mesića - glas za SDP", kazao kako ga potpora SDP-a ne opterećuje, naglašavajući da SDP nije jedina stranka koja je poduprla njegovu kampanju.

"Glas za Jadranku Kosor nije glas ni za HDZ", uzvratio je Mesić, što je Kosor ocijenila "nedopustivim". Podsjetila je da je Mesić ljetos govorio kako je moguće da će njegovu kandidaturu poduprijeti i HDZ, a da je ovih dana tvrdio i kako će za njega glasovati osnivači HDZ-a.

"Danas su me u Dugoj Resi dočekali "barakaši" i rekli su mi da vam poručim kako nemate njihovu potporu", kazala je Kosor Mesiću, ocijenivši da je Mesić "zapravo priželjkivao biti HDZ-ov kandidat".

"Za mene će glasovati puno onih koji su sa mnom sudjelovali u stvaranju Hrvatske", ponovio je Mesić, na što je Kosor odgovorila kako je uvjerena da će za nju glasovati svi birači centra i desnog centra.

Na pitanje u čemu se razlikuju njihovi izborni programi kandidati nisu dali konkretan odgovor.

Predsjednički kandidati prvi su se put televizijski sučelili u ponedjeljak u programu RTL-Televizije, a očekuje ih sučeljavanje na HTV-u zadnji dan kampanje, 14. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙