FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 6. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati.
ZAGREB, 6. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader čestitao je svim hrvatskim građanima pravoslavne vjeroispovjesti koji Božić slave po julijanskom kalendaru sretan Božić i Novu godinu riječima "Hristos se rodi!" na božićnom prijemu Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu. "Siguran sam da smo u ovoj godini s pomoću vas i vaših predstavnika u Hrvatskom saboru i svih drugih predstavnika nacionalnih manjina, ali i drugih političkih stranaka učinili krupan iskorak u nečemu što zovemo međusobno uvažavanje, tolerancija, visoki demokratski standardi, kultura dijaloga, poštivanje onih vrijednosti koje dijelimo s naprednom Europom - i na to smo ponosni", rekao je Sanader predstavnicima srpske zajednice, visokim uzvanicima iz političkog i javnog života, vjerskih zajednica i diplomatskog zbora u RH.

DUGA RESA - Predsjednički kandidat Stjepan Mesić za posjeta Dugoj Resi izjavio je kako je cilj Hrvatske da ide putom Europske unije. "U pregovorima moramo uspjeti, ali ne samo da formalno postanemo ćlanica, već kroz pregovore moramo prije svega zaštititi svoje nacionalne interese i doseći viši životni standard", rekao je Mesić. Na pitanje treba li Vladi šira rekonstrukcija Mesić je rekao da je Vlada tim koji treba izvršiti zadaće preuzete pred Saborom i građanima, a budući da se pred nju postavljaju nove zadaće ona mora doživjeti rekonstrukciju da bi im mogla odgovoriti i osigurati gospodarski napredak.

ZAGREB - HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor odbila je za sutra planirano sučeljavanje s protukandidatom Stjepanom Mesićem na Hrvatskoj televiziji, a pristala je na sučeljavanje 14. siječnja, objavio je danas HTV. Glasnogovornik izbornog stožera Jadranke Kosor Ratko Maček pojasnio je da stožer smatra da bi dva sučeljavanja na HTV-u, uz predviđena sučeljavanja na RTL-u i Novoj TV "razvodnila kampanju". Tako će se dvoje predsjedničkih kandidata u programu Nove TV sučeliti 12. siječnja, u RTL-ovu programu 13. siječnja, a na HTV-u 14. siječnja. U Mesićevu stožeru naglašavaju, pak, da je njihov kandidat pristao na sva sučeljavanja.

ZAGREB - Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je danas u zagrebačkoj katedrali svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu Bogojavljanja ili Tri kralja, kojom završava božićno vrijeme u crkvi. Kardinal Bozanić poručio je vjernicima da je "dosljedno svjedočenje kršćanskog života izazovno i dragocjeno u društvenom i kulturnom okruženju današnjeg društva koje olako predviđa nedosljednosti, ako ih već ne brani ili čak opravdava pod izlikom nerazumnog traženja potpune slobode pojedinca". Osvrćući se na važnost današnje svetkovine Bogojavljanja, kardinal je kazao kako se tom svetkovinom nastavlja i rasvjetljava otajstvo Božića.

ZAGREB - Akcija socijaldemokrata Hrvatske najavila je danas da će uz potporu Demokratske stranke umirovljenika i Demokratske stranke žena idući tjedan organizirati prosvjedni skup u Zagrebu na kojem će zatražiti povrat duga umirovljenicima, te izraziti nezadovoljstvo odnosom i ponašanjem prošle i ove vlasti prema umirovljenicima. Prosvjedni skup održat će se u srijedu, 12. siječnja 2005. godine u 11 sati na Trgu žrtava fašizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙