FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ilok: Kosor o područjima posebnoga državnog interesa

ILOK,11. prosinca (Hina) - Predsjednička kandidatkinja HDZ-a JadrankaKosor izjavila je danas u Iloku kako su zatočeni i nestali hrvatskibranitelji i civili još najveće humanitarno pitanje u Hrvatskoj.
ILOK,11. prosinca (Hina) - Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je danas u Iloku kako su zatočeni i nestali hrvatski branitelji i civili još najveće humanitarno pitanje u Hrvatskoj.

"Kao predsjednica države o tom ću pitanju govoriti neprekidno te u svim razgovorima s predstavnicima Srbije i Crne Gore to isticati kao 'nulto' pitanje", poručila je Kosor na konferenciji za novinare koju je tematski posvetila područjima posebnog državnog interesa.

Podsjetila je kako su na popisu zatočenih i nestalih u Hrvatskoj još 1174 osobe od kojih je 526 s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Također je rekla kako će kao predsjednica države od Vlade tražiti da što prije donese zakon o područjima od posebnoga državnog interesa koji je, kako je rekla, pripremljen, a trebao bi biti predstavljen na sjednici koju će Vlada održati u Vukovaru. Po mišljenju Jadranke Kosor na tim područjima zapošljavanje je prioritet.

"Na nekim od tih područja nezaposlenost nadmašuje 50, a negdje i 80 posto", rekla je Kosor i dodala kako to nisu samo područja stradala u Domovinskom ratu nego i oni dijelovi Hrvatske koji su iz raznih razloga zaostali u razvoju.

"Vlada mora na tim područjima stvoriti uvjete za zapošljavanje te privući mlade obitelji i obrazovane ljude", rekla je, zauzevši se i da se "povratnicima osiguraju i poticajne mjere poreznom politikom". "Zauzimat ću se i za osnivanje poduzetničkih zona na područjima od posebnoga državnog interesa te pospješivanje razminiranja u njima", poručila je predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor.

Još jednom je osudila izgred koji se na pravoslavni Božić dogodio u Borovu na vukovarskom području, kad je skupina mlađih osoba u središtu mjesta slavila Božić istaknuvši pri tomu četnička znakovlja.

"Ljudi su ovdje previše propatili da bi se takvo divljanje ikomu dopustilo", poručila je, rekavši kako očekuje brzu i odlučnu policijsku istragu tog slučaja.

(Hina) xždra yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙