FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednička kandidatkinja Kosor za poboljšanje života na otocima

SUPETAR, , 8. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednička kandidatkinja HDZ-aJadranka Kosor izjavila je prigodom današnjeg boravka u Supetru, naBraču, da će se kao predsjednica zauzimati za ravnomjerni razvitaksvih područja, a posebice za poboljšanje života na otocima, kojimaprijeti demografska katastrofa.
SUPETAR, , 8. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je prigodom današnjeg boravka u Supetru, na Braču, da će se kao predsjednica zauzimati za ravnomjerni razvitak svih područja, a posebice za poboljšanje života na otocima, kojima prijeti demografska katastrofa.

"Otoci su naše najveće bogatstvo i stoga posebno treba upozoriti na potrebu očuvanja ekološke ravnoteže, a posebno na štetnost sporazuma Družba Adria, čije ću raskidanje predložiti Vladi čim budem izabrana", rekla je Jadranka Kosor na konferenciji za novinstvo u Supetru.

Istaknula je kako treba zaštititi obalu od uništavanja, te omogućiti državi i županijama pravo prvokupa nekretnina na malim i povremeno naseljenim otocima.

Kandidatkinja Jadranka Kosor rekla je i da će se, bude li izabrana za predsjednicu, zauzeti za bolju povezanost otoka s kopnom i njihovu međusobnu povezanost, te da će ustrajati na poboljšanju infrastrukture, bez koje se ne može zaustaviti iseljavanje s otoka.

"Stanovništvu otoka potrebno je osigurati poticaje i subvencije za zapošljavanje", rekla je, dodajući kako će ustrajati i na kvalitetnom programu obnove i poticanja uzgoja tradiconalnih poljoprivrednih kultura.

Kandidatkinja Jadranka Kosor također je istaknula da će "kroz prijedloge zakona, poticati izgradnju ribarske flote u hrvatskim brodogradilištima, te izgradnju i obnovu ribarskih luka na otocima".

"Kao vrhovna zapovjednica Oružanih snaga zauzimat ću se i za učinkovitiji ustroj protupožarne zaštite", dodala je.

Na novinarsko pitanje kako komentira jučerašnji izgred i isticanje četničkog znakovlja u Borovu, na pravoslavni Božić, predsjednička kandidatkinja HDZ-a odgovorila je da se "svim srcem zauzima za toleranciju i poštivanje prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj, no oštro osuđuje i suprotstavlja se četničkom divljanju, posebno u područjima koja su imala najviše žrtava u Domovinskom ratu".

"Hrvatska je stvorena na temeljima u koje su ugrađene ogromne žrtve, stoga najoštrije osuđujem takve incidente, kojima nas se pogađa tamo gdje smo najosjetljiviji", rekla je Jadranka Kosor i dodala da su "mladi izgrednici očito krivo shvatili poruke o toleranciji i suživotu".

Nakon konferencije za novinare održan je predizborni skup na supetarskoj rivi na kojem je predsjednička kandidatkinja HDZ-a ponovila svoja stajališta o razvoju hrvatskih otoka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙