FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: zbog gušenja djevojke plinom prijavljeni monter bojlera i dimnjačar

ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebačka policija kazneno jeprijavila muškarca koji je neispravno montirao bojler zbog čega sepočetkom prosinca u svojoj kupaonici u Zagrebu ugušila 18-godišnjadjevojka, a prijava je podnesena i protiv dimnjačara jer nije otkloniokvar na bojleru.
ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebačka policija kazneno je prijavila muškarca koji je neispravno montirao bojler zbog čega se početkom prosinca u svojoj kupaonici u Zagrebu ugušila 18-godišnja djevojka, a prijava je podnesena i protiv dimnjačara jer nije otklonio kvar na bojleru.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom prijavljeni su 53-godišnji monter i 43-godišnji dimnjačar, izvijestila je danas policija.

Nestručno postavljen bojler prouzrokovao je smrt 18-godišnje Zinaide Mujkanović koja se 4. prosinca prošle godine ugušila zbog prevelike koncentracije ugljičnog monoksida u kupaonici gdje se tuširala.

Policija navodi da je ugljični monoksid iz bojlera počeo istjecati jer zbog začepljenog saća nije mogao odlaziti u dimnjak. Nakon nesreće djelatnici Gradske plinare zapečatili su bojler i utvrdili da su sve plinske instalacije u stanu ispravne, osim začepljenog saća bojlera.

Očevidom je utvrđeno da je dimnjak bio prohodan, no da je metalna dimovodna cijev koja povezuje bojler s dimnjakom preuska, zbog čega su plinovi nastali sagorijevanjem ulazili u kupaonicu.

Policija je prijavila 53-godišnjaka za kojeg tvrdi da je na prijelazu s 1996. na 1997. protivno propisima i općepriznatim pravilima struke instalirao plinski protočni bojler marke Vaillant. Odvodna dimovodna cijev od plinskog bojlera do glavnog dimovodnog kanala bila je, naime, za jedan je centimetar manjeg promjera nego na dimovodnom izlazu iz bojlera, kažu u policiji koja tvrdi da kvar nije uočio i otklonio niti ovlašteni drugoosumnjičeni 43-godišnji dimnjačar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙