FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska - Danska 35:23

MELBOURNE, 12. siječnja 2005. (Hina) - U utakmici posljednjeg, 5. kolaOlimpijskog turnira gluhih u Melbourneu rukometaši Hrvatske susvladali Dansku sa 35:23 (21:11).
MELBOURNE, 12. siječnja 2005. (Hina) - U utakmici posljednjeg, 5. kola Olimpijskog turnira gluhih u Melbourneu rukometaši Hrvatske su svladali Dansku sa 35:23 (21:11).

Pred 200 gledatelja u dvorani MSAC sudili su Vlasta (Češka) i Pantić (Australija).

HRVATSKA: Šagovac, Havić, Bašić 10 (3), Feljan, Švec, M. Lušić 2, Lončarić, Jukić 5, Mažuran 4, Naumovski, Barešić 7, Pajić 4, O.Lušić 2, Gramnjak 1.

DANSKA: Terkelsen, Iversen, Nielsen 1, Visholm 1, Klim 1 (1), Jensen 2, Hardell, Karlshoj, Damholt 7 (1), Ulrichsen 4, Lundsgaard, Folke 1, Floe, Hoyer 4, Lovig 2.

SEDMERCI: Hrvatska 3 (3), Danska 4 (2)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Danska 8.

"Tihi pakleni" su sa maksimalnim učinkom od četiri pobjede i zastrašujućom razlikom pogodaka od "plus 58" okončali natjecanje po skupina na prvom mjestu. U posljednjem kolu svladana je Danska sa 35:23 (21:11), s kojom će se izabranici Voje Bjegovića sastati i sutra u polufinalu.

Ako je suditi prema viđenom u ovoj utakmici, nikakvog straha za plasman u finale ne bi trebalo biti, budući da su Danci večeras u Melbourneu svladani sa pola snage. Prvo poluvrijeme igrala je najjača postava, a znatniju razliku (4:1) naši rukometaši su stekli već nakon pet minuta igre. Do poluvremena je vodstvo naraslo na deset razlike (21:11), a u drugom dijelu je Bjegović odmarao najboljega strijelca i igrača turnira Maria Bašića, koji je večeras zabio deset zgoditaka, prvoga vratara Deana Šagovca (10 obrana), te kapetana Marija Lušića i Damira Lončarića. I bez njih su hrvatski rukometaši bez problema dobili sa dva zgoditka razlike i drugo poluvrijeme, unatoč očitim provokacijama i simuliranjima nemoćnih Danaca. Epitet igrača utakmice zaslužio je Davor Barešić (7 zgoditaka), koji je danas bio izuzetno raspoložen, dok su Pero Jukić (5) i Ivan Pajić (5) ponovno dokazali pucačku kvalitetu.

U drugom polufinalu sastaju se SAD i Njemačka, a to će biti puno neizvjesnija utakmica, vjerovatno i u naelektriziranom ozračju budući da je na košarkaškom turniru izbila velika tučnjava između Nijemaca i Amerikanaca, koju su započeli treneri.

Organizatori opet ostaju gluhi na brojne zahtjeve australskih Hrvata za ulaznicama, kojih za polufinale i finale navodno više nema, iako ima naznaka da će se, napokon, tiskati karte koje će vrijediti samo za rukomet, a ne kao dosad za sve događaje u MSAC kompleksu. Oni sretnici od Hrvata koji uspiju nabaviti ulaznice poslije svake utakmice se fotografiraju sa momčadi koja igra uvjerljivo najbolji rukomet u Melbourneu.

POREDAK: 1. HRVATSKA 8 bodova, 2. Njemačka 6, 3. SAD 4, 4. Danska 2, 5. Tajvan 0 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙