FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kanada uvela moratorij na dug zemljama pogođenim tsunamijem

VANCOUVER, 31. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Kanada je u četvrtakobjavila moratorij na otplatu dugova azijskih država pogođenimkatastrofalnim tsunamijem i najavila da će razgovarati s ostalimzemljama vjerovnicima o pružanju pomoći pogođenim područjima.
VANCOUVER, 31. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Kanada je u četvrtak objavila moratorij na otplatu dugova azijskih država pogođenim katastrofalnim tsunamijem i najavila da će razgovarati s ostalim zemljama vjerovnicima o pružanju pomoći pogođenim područjima.

Ministar vanjskih poslova Pierre Pettigrew rekao je novinarima u Ottawi da će moratorij pomoći pogođenim azijskim državama da se suoče s krizom i dugoročnom obnovom.

Kanada se tako pridružila pozivu Europske unije da Pariški klub, odnosno 19 zemalja vjerovnika, razmotri pitanje duga tih zemalja na idućem sastanku 12. siječnja.

Pettigrew je izrazio nadu da će i Pariški klub slijediti primjer Kanade.

Prema njegovim riječima, dugovi sklopljeni bilateralnim sporazumima između vlada neće biti ukinuti, a moratorij na otplatu bit će na snazi sve dok bude trajala obnova.

Prema službenim podacima, Indonezija Kanadi duguje 588 milijuna kanadskih dolara, Šri Lanka 99 milijuna, Tajland 32,8 milijuna, Indija 237 milijuna, a ostale zemlje duguju manje iznose.

Kanadska vlada obećala je žrtvama potresa pomoć od 40 milijuna kanadskih dolara, a pokrajinske vlade obećale su dodatnih 18,3 milijuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙