FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodi želi biti na čelu talijanske Vlade, a ne Republike

RIM, 12. siječnja 2005. (Hina) - Bivši predsjednik Europske komisije isadašnji čelnik koalicije lijevog centra, Velikog demokratskog saveza(GAD), Romano Prodi obznanio je da želi biti predsjednik vlade, a nepredsjednik talijanske republike, prenijela su u srijedu talijanskaglasila.
RIM, 12. siječnja 2005. (Hina) - Bivši predsjednik Europske komisije i sadašnji čelnik koalicije lijevog centra, Velikog demokratskog saveza (GAD), Romano Prodi obznanio je da želi biti predsjednik vlade, a ne predsjednik talijanske republike, prenijela su u srijedu talijanska glasila.

"U svojoj budućnosti nikada nisam vidio Quirinale (sjedište predsjednika republike). Moj cilj je palača Chigi (sjedište vlade), koja je skromija ali jednako važna", rekao je Prodi prema pisanju današnjeg izdanja lista "Corriere della Sera".

Prodi je također rekao da je pronašao suglasnost s čelnikom Margherite, stranke centra unutar koalicije lijevog centra, Francescom Rutellijem, oko izbornih lista za predstojeće regionalne izbore.

Margherita se za sada složila oko stvaranja zajedničkih, jedinstvenih lista koalicije lijevog centra za 9 od 14 regija u kojima će se (od ukupno 20 regija) glasovati za tri mjeseca. Prodi će 18. siječnja održati sastanak sa svim čelnicima koalicije lijevog centra, Velikog demokratskog saveza, na kojem će se zaključiti pitanje kandidatskih lista, a nakon toga radit će se na programu.

Istodobno na desnom centru, u Kući sloboda, kako se naziva koalicija stranaka desnog centra premijera Silvija Berlusconija, još nisu usuglašene liste kandidata i mnogi predsjednici regija htjeli bi stvoriti vlastite liste, sa svojim imenima na vrhu, držeći bi tako lakše pobijedili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙