FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva beba rođena u Zadru dvije minute nakon ponoći

ZAGREB, 1. siječnja 2005. (Hina) - Samo dvije minute poslije ponoćirođena je prva beba u Zadru, a vjerojatno i u Hrvatskoj, djevojčicateška 4,580 grama i duga 55 centimetara mame Jadranke Orlović.

Tri minute kasnije u Zadru je rođena još jedna djevojčica, mame Antonela Zrilić-Vulić. U prvom satu prinove su, kako se doznaje, dobili i Sisak, Osijek, Zagreb, Split.

U rodilištu Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku, 10 minuta nakon ponoći rođena je mala Selma, teška 3500 grama i dugačka 51 centimetar, prvo dijete Muhareme Muratagić. Prošle godine u rodilištu sisačke Bolnice rođeno je 1.029-ero djece, 23-oje više nego godinu dana prije .

U isto vrijeme, 25 minuta poslije ponoći, prve prinove dobili su Zagreb i Osijek.

U Zagrebu je u ponoć i 25 minuta rođen dječak težak 4.670 grama i dugačak 50 centimetara. Zvat će se Ivano, a mama je pravnica iz Jastrebarskog Zrinka Milašinčić-Smolčić (1972.), kojoj je to drugo dijete.

Osječka beba Lea Libl teška je 3.300 grama i dugačka 50 cm. Tijekom noći u Osijeku su rođene još dvije bebe - dečko i curica.

Prva beba u novoj 2005. godini u Splitu se rodila 45 minuta nakon ponoći. Majka 31-godišnja Josipa Pupić, donijela je carskim rezom na svijet zdravo muško dijete, teško 3200 grama.

Prva beba ove godine u Karlovačkoj županiji rođena je u 3,35 sati. U Karlovačkom rodilištu protekle je godine rođeno 916 beba, čak 84 manje nego godinu dana ranije, ali je zato u Ogulinu, u kome danas ne očekuje prinovu, prošle godine rođeno 210 djece, 23 više nego godinu prije, što je za malu sredinu kao što je Ogulin znatan porast. To ne čudi s obzirom da su prosječne plaće u Ogulinu u samom vrhu, a stopa nezaposlenosti na samom dnu u Hrvatskoj, a po ocjeni dežurnog ginekologa Stjepana Skenderovića, zaslužan je i novi porođajni stolac koji olakšava rađanje.

I ostala tri zagrebačka rodilišta imala su posla u prvim satima Nove godine - prve bebe u njima su dvije djevojčice i jedan dječak. U Puli je prva rođena djevojčica, a jutros poslije 7 sati rodila se i prva vukovarska beba, također djevojčica. Prva Vinkovačka beba je dječak, a riječka curica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙