FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski Crveni križ (HCK) dosad je prikupio više od 5,3 milijuna kuna za pomoć stradalom stanovništvu od potresa i tsunamija u jugoistočnoj Aziji. Putem donatorskog telefona (060 888 201) HCK je prikupio 474.866 kuna, dok je na žiro račun uplaćeno 4.842.792 kune. Najveći donator je hrvatska Vlada s uplaćenih četiri milijuna kuna, priopćeno je.

ZAGREB - Ministar obrane Berislav Rončević rekao je danas da je nabava 39 vojnih kamiona marke "iveco" provedena sukladno zakonu i transparentno i najavio da će zatražiti odgovornost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga generala Josipa Lucića zbog krivog informiranja Predsjednika. Ministar Rončević je na konferenciji za novinare u Zagerbu odbacio javno izražene sumnje predsjednika Mesića u zakonitost nabave "ivecovih" kamiona. Rončević je izrazio zadovoljstvo tim poslom koji je, kako je istaknuo, obavljen sukladno Zakonu o izvršenju državnog proračuna i Zakonu o javnoj nabavi.

ZAGREB - Postignu li se dogovori s vladajućim HDZ-om oko proceduralnih pitanja, SDP će, doznaje se danas u toj stranci, u potpunosti sudjelovati u radu Hrvatskog sabora. U SDP-u se nije moglo više doznati o sastanku čelnika SDP-a i HDZ-a prošloga petka, na kojemu je, kako pišu mediji, navodno dogovoreno rješavanje parlamentarne krize, koja je izbila zbog nezadovoljstva oporbe načinom na koji je u Saboru izglasano povjerenje bivšem ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu.

ZAGREB - HSP ne pregovara ni s kim i ne planira ući u Vladu, izjavila je danas potpredsjednica te stranke Ruža Tomašić. Tomašić je na konferenciji za novinare, odbacila medijska nagađanja da HSP s HDZ-om pregovara o koaliciji zahtijevajući mjesto ministra obrane za svog predsjednika Antu Đapića, te mjesto ravnatelja POA-e za potpredsjednika Peru Kovačevića. Čelnici HSP-a predstavili su danas i prijedlog Rezolucije o temeljnim načelima uključivanja Hrvatske u članstvo EU. U prijedlogu Rezolucije predviđena je i obveza raspisivanja referenduma o ulasku u EU.

ZAGREB - Predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla je danas da "od koalicije HNS-a i SDP-a u gradu Zagrebu nakon sljedećih (lokalnih) izbora neće biti ništa ukoliko je Milan Bandić kandidat za gradonačelnika". "Što se nas tiče vrijeme je i da drugi pometu pred svojim vratima", rekla je Pusić na konferenciji za novinare, komentirajući ostavku kolege Srećka Ferenčaka na članstvo u zagrebačkom Gradskom poglavarstvu. Međutim, dodala je, "ne treba odustati niti od ukazivanja od afera koje nanose štetu, a svaka od njih, kao jednog od svojih glavnih aktera imala je Milana Bandića".

ZAGREB - Članice Republičke koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata podržavaju HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Jadranku Kosor, izvijestio je danas, nakon zajedničkog sastanka, predsjednik Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Đuro Dečak. Predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Tomislav Merčep svoje je stajalište obrazložio rekavši kako podržava kandidaturu Jadranke Kosor, no da članovima udruge prepušta da glasuju po svojoj savjesti. Predsjednička kandidatkinja Kosor zahvalila je na izraženom povjerenju, te najavila je da će bude i dalje raditi na vraćanju dostojanstva hrvatskim braniteljima članovima njihovih obitelji.

OPATIJA - U sjeverni Jadran, u hrvatskim, slovenskim i talijanskim lukama, na godinu se izljeva oko 6,5 milijuna tona balastnih voda, procjena je stručnjaka iznesena na seminaru o dosadašnjim rezultatima projekta "Pitanja o brodskom vodenom balastu od interesa za Hrvatsku: mogućnost korištenja norveških iskustava i znanja". Na tom skupu, koji je danas počeo s dvodnevnim radom u Opatiji, sudjeluju stručnjaci iz Norveške, Njemačke i Hrvatske. Projekt o balasnim vodama, koji radi institut Fridtjof Nansen iz Osla, trebao bi poslužiti hrvatskoj Vladi pri donošenju Pravilnika o upravljanju i nadzoru brodskog vodenog balasta.

ZAGREB - U turističkim odredištima na hrvatskom Jadranu tijekom prošle je godine prijavljeno boravilo 8,84 milijuna turista ili 6 posto više nego u godini prije, dok je sa 46,66 milijuna turističkih noćenja zabilježen porast od 2 posto, prvi su podaci Hrvatske turističke zajednice. Gotovo 86 posto prošlogodišnjih turista u Hrvatskoj su bili stranci, kojih je bilo nešto malo više od 7,6 milijuna ili 6,3 posto više nego u 2003. Stranci su ostvarili su i 89 posto ukupnih noćenja, odnosno 41,74 milijuna ili 2 posto više. Domaćih je turista bilo prijavljenih 1,24 milijuna ili 1,6 posto više nego u godini prije, dok je njihovih 4,92 milijuna noćenja 1 posto manje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙