FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kraš otplatio obvezu od 5,3 milijuna eura

ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - Prehrambena industrija Kraš uplatomzadnje rate od 5,3 milijuna eura krajem prošle godine u potpunosti jepodmirila obveze prema Raiffeisen Ost InvestUnterhenemensbeteilingungs iz Beča, a po Ugovoru o ročnom kreditu iUgovoru o uvjetnom konvertibilnom kreditu zaključenom 23. veljače1998. godine, objavili su iz Kraša i Zagrebačke burze.
ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - Prehrambena industrija Kraš uplatom zadnje rate od 5,3 milijuna eura krajem prošle godine u potpunosti je podmirila obveze prema Raiffeisen Ost Invest Unterhenemensbeteilingungs iz Beča, a po Ugovoru o ročnom kreditu i Ugovoru o uvjetnom konvertibilnom kreditu zaključenom 23. veljače 1998. godine, objavili su iz Kraša i Zagrebačke burze.

Povratom sveukupne obveze 91.005 zamjenjivih obveznica, prvog privatnog izdanja, nominalne vrijednosti 400 kuna svaka, kojih je vlasništvo upisano u korist Raiffeisen Ost Invest Unterhenemensbeteilingungs iz Beča, proglašene su nevažećim.

U Krašu su pojasnili kako su 1998. godine s Reiffeisen Ost Investom sklopili aranžman o izdavanju konvertibilnih obveznica u vrijednosti 15 milijuna njemačkih maraka, a po isteku roka predviđena je i mogućnost njihove zamjene za Kraševe dionice.

Novac od obveznica, istaknuli su u Krašu, poslužio je za preseljenje proizvodnje iz centra grada, a u međuvremenu je nakon prodaje lokacije stare Kraševe tvornice u Branimirovoj ulici vraćeno pet milijuna maraka.

Povratom cjelokupnog kredita prestala je važiti opcija o realizaciji konvertibilnog bonda i mogućnost povećanja temeljnog kapitala, izvjestili su iz Kraša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙