FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske.
ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske.

OPATIJA - Državni tajnik za more Branko Bačić izjavio je danas u Opatiji da je "Vlada na temelju izrađenih studija i iskustava mjerodavnih ministarstava, blizu donošenja odluke o neprihvatljivosti projekta Družba Adria u sadašnjem obliku". Sudjelujući na dvodnevnom seminaru o brodskom vodenom balastu, kojeg su organizirali Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka i norveški "Fridtjof Nansen Institut" iz Osla - Bačić je rekao kako je problem balastnih voda gotovo nemoguće razmatrati odvojeno od projekta Družba Adria. Naglasio je da će ovaj seminar biti temelj za izradbu Pravilnika o upravljanju i nadzoru brodskog vodenog balasta te da je Hrvatska obvezna izraditi taj Pravilnik u skladu s međunarodnim konvencijama o balastnim vodama.

SOLIN - Spomen ploča Mili Budaku i Juri Francetiću, koju su jučer postavile nepoznate osobe u solinskom naselju Priko Vode sinoć je uklonjena, potvrdio je načelnik Ureda načelnika PU splitsko - dalmatinske Ninoslav Ćurić. Dodao je kako prilikom njezina uklanjanja nije bilo nikakvih izgreda. Za sada se postavljanje ploče ne povezuje sa sličnim događajem u Otoku kod Sinja prije nekoliko mjeseci, niti s plakatom generalu Gotovini postavljenom prije nekoliko dana na privatnom zemljištvu u Kaštel Starom.

JASTREBARSKO - Predsjednički kandidat Stjepan Mesić danas je u Jastrebarskom glupošću nazvao jučerašnju izjavu predsjednika Hrvatskog sabora, HDZ-ovca Vladimira Šeksa da bi njegovo (Mesićevo) izvješće o petogodišnjem radu bilo prazan bijeli papir, te istaknuo da bi Hrvatska, da nije bilo njegovog rada, danas bila izolirana zemlja. Upitan odašilje li Hrvatska izbornim prepucavanjima između dva političa bloka lošu poruku u Europsku uniju, Mesić je odgovorio da nije riječ o prepucavanju, već slanju poruke u Europu da su pred zakonom svi jednaki, ministri, direktori, šefovi stranaka i građani. "Loša je poruka ako nitko ne odgovara za mito i korupciju", dodao je Mesić. Prozvao je ministra obrane Berislava Rončevića jer mu se još, kako kaže, nije službeno očitovao o njegovim sumnjama u zakonitost nabavke kamiona za MORH.

ZAGREB - U Hrvatskoj se u razdoblju do 2007. godine planira podići 5.500 hektara novih maslinika i ostvariti samodostatna proizvodnja maslinovog ulja. Predviđeno je to u operativnom programu podizanja novih nasada maslina koji je izradilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. U Ministarstvu napominju da je motiv za sustavnije podizanje trajnih nasada maslina, kao i vinograda i voćnjaka nalazi u činjenici da će ulaskom Hrvatske u EU biti teško povećati površine pod takvim nasadima.

ZAGREB - Programsko i poslovodno vodstvo HRT-a uskoro će razgovarati s čelnicima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) i Matice hrvatske koji su prošlog tjedna izrazili nezadovoljstvo odnosnom javne nacionalne televizije i radija prema znanosti, obrazovanju i kulturi, doznaje se danas na HRT-u. Glasnogovornik HRT-a Janos Roemer izjavio je da je slične razgovore vodstvo HRT-a nedavno imalo s filmskim djelatnicima te predstavnicima Hrvatske glazbene unije koji su se žalili na odnos nacionalne javne televizije prema domaćoj glazbi i filmu.

ZAGREB - Operater mobilne telefonije T-Mobile Hrvatska do kraja ožujka ove godine ugasit će, nakon 18 godina rada, svoju analognu mobilnu mrežu (NMT) 099 poznatu pod nazivom "Mobitel", a svim će korisnicima te mreže uz određene pogodnosti omogućiti prelazak na svoju GSM mrežu Cronet 098, izvijestili su danas iz te tvrtke. Time će se osigurati dodatni resursi i kapaciteti za početak rada mreže treće generacije mobilne telefonije-3G ili UMTS, za što su u listopadu prošle godine dobili koncesiju na 20 godina.

ZAGREB - U hrvatskom je Jadranu od siječnja do studenoga 2004. ostvareno 420 kružnih putovanja stranim brodovima, što je 23,5 posto manje nego u istim mjesecima 2003., no na njima je u 2004. bilo 5 posto više putnika ili njih 418.783, objavio je Državni zavod za statistiku. Putnici koji su na taj način ušli u Hrvatsku ukupno su ostvarili 528 dana boravka, što je gotovo 50 posto manje nego u jedanaest mjeseci 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙