FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glasovanje za hrvatskog predsjednika u SAD-u i Kanadi

WASHINGTON,28. prosinca 2004.(Hina) - Glasovanje na hrvatskimpredsjedničkim izborima 2. siječnja obavit će se u SjedinjenimDržavama na pet, a u Kanadi na tri mjesta.
WASHINGTON,28. prosinca 2004.(Hina) - Glasovanje na hrvatskim predsjedničkim izborima 2. siječnja obavit će se u Sjedinjenim Državama na pet, a u Kanadi na tri mjesta.

Hrvati će u Sjedinjenim Državama glasovati u hrvatskom veleposlanstvu u Washingtonu, generalnim konzulatima u New Yorku, Chicagu i Los Angelesu te u Hrvatskom nacionalnom domu Kardinal Stepinac u Clevelendu.

Na tim biračkim mjestima mogu glasovati i hrvatski državljani s područja Mexica.

U Kanadi će birači moći glasovati u hrvatskom veleposlanstvu u Ottawi u generalnom konzulatu u Mississaugi kod Toronta te u konzulatu u Montrealu.

Biračko pravo moći će ostvariti hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj, zatim oni koji se na dan izbora zateknu izvan Hrvatske, te birači koji imaju prebivalište u Hrvatskoj, ali trajnije borave u inozemstvu.

Hrvatska veleposlanstva u Washingtonu i Ottawi izvijestila su da je sve spremno za izbore.

Biračka mjesta u SAD-u i Kanadi bit će otvorena od 7 do 19 sati po lokalnom vremenu.

Na parlamentarne izbore u studenom 2003. u Sjedinjenim Državama izašlo je nešto preko 1.600 hrvatskih državljana. U Kanadi je sudjelovalo nešto manje od 3.000 od čega oko 80 posto u Mississaugi gdje živi i najviše kanadskih Hrvata, prema procjenama oko 50.000.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙