FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 5. siječnja

ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za srijedu, 5. siječnja.
ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 5. siječnja.

DŽAKARTA - Američki državni tajnik Colin Powell posjetit će, u nastavku turneje po Aziji koju je 26. prosinca pogodio razorni tsunami, sjeverni dio otoka Sumatra koji je najlošije prošao u toj nezapamćenoj prirodnoj katastrofi. Američko izaslanstvo, u kojemu je i brat američkog predsjednika i guverner Floride Jeb Bush, ranije je posjetilo Tajland, a najavljen je i posjet Šri Lanki.

KIJEV - Slovenski ministar vanjskih poslova i predsjedavajući Organizacije za europsku sigurnost i suradnju Dmitrij Rupel nastavlja dvodnevni posjet Ukrajini. Rupel će se sastati s vođom ukrajinske oporbe Viktorom Juščenkom, koji je na nedavnim spornim izborima pobjedio proruskog kandidata Viktora Janukoviča. Najavljen je i njegov susret s odlazećim predsjednikom Leonidom Kučmom, a glavne teme svih razgovora bit će stanje u zemlji nakon predsjedničkih izbora i uloga OESS-a u Ukrajini.

BEOGRAD - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown sastat će se u Beogradu s najvišim dužnosnicima Srbije i Crne Gore. Najavljeni su susreti s ministrom vanjskih poslova SCG-a Vukom Draškovićem, srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom i predsjednikom Srbije Borisom Tadićem.

RAMALLAH - Turski ministar vanjskih poslova Abdullah Gul će u nastavku posjeta Izraelu i palestinskim područjima doputovati u Ramallah, gdje će se sastati s čelnicima palestinskih vlasti. Gul će razgovarati s palestinskim ministrom vanjskih poslova Nabilom Šaatom, premijerom Ahmedom Koreiem i vođom Palestinske oslobodilačke organizacije Mahmudom Abasom, najvećim favoritom palestinskih predsjedničkih izbora 9. siječnja.

WASHINGTON - State Department objavljuje izvješće o antisemitizmu u svijetu.

Dežurni urednici:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Domagoj Janković

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙