FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka crna kronika

ZAGREB, 9. siječnja 2005. (Hina) - Na području Policijske upravezagrebačke u protekla 24 sata počinjena su 43 kaznena djela, međukojima jedno protupravno oduzimanje slobode, tri razbojstva, dvijedrske krađe, 20 teških krađa provaljivanjem te devet krađa, izvijestila je danas policija.
ZAGREB, 9. siječnja 2005. (Hina) - Na području Policijske uprave zagrebačke u protekla 24 sata počinjena su 43 kaznena djela, među kojima jedno protupravno oduzimanje slobode, tri razbojstva, dvije drske krađe, 20 teških krađa provaljivanjem te devet krađa, izvijestila je danas policija.

Dogodile su se i 44 prometne nesreće, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a osam osoba zadobilo je lakše ozljede.

U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 22,30 sati u mjestu Gradec, poginula je suvozačica Jasminka Novosel (1957.).

Nesreću je prouzročio 49-godišnji vozač koji je bez vozačke dozvole, vozio osobni auto pulskih registracijskih oznaka, iz smjera Vrbovca u smjeru Bjelovara. U mjestu Gradec zbog prevelike brzine izgubio je nadzor nad vozilom, koje je sletjelo u jarak, pri čemu je iz vozila ispala suvozačica Jasminka Novosel te na mjestu smrtno stradala. Vozaču je liječnička pomoć pružena u Domu zdravlja Vrbovec.

U Dubravi je jučer oko 19 sati u požaru u obiteljskoj kući smrtno stradao Ivo Canjek (1923.). Očevidom je utvrđeno da je požar najvjerojatnije izazvala cigareta koja je zapalila posteljinu.

PU zagrebačka također je izvijestila da je 7. na 8. siječnja, između 18 i 9 sati, izvršena teška provalna krađa u prostorijama Izbornog stožera bivšeg predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića. Iz prostorija su ukradena dva prijenosna računala i digitalni fotoaparat, Kriminalistička obrada je u tijeku, a materijalna šteta se procjenjuje na oko 25.000 kuna.

Jučer oko 18,15 sati na području Centra, u Jurišićevoj ulici dvojica nepoznatih mladića su, uz verbalnu prijetnju, izvršila razbojstvo nad trojicom maloljetnika, ukravši im novac. Policajci su kod Schlosserovih stuba zatekli nepoznate mladiće i utvrdili da je riječ o 17-godišnjaku i 14-godišnjaku. Kriminalistička obrada je u tijeku.

Rano jutros oko 3,50 sati u Gajevoj je više nepoznatih počinitelja uz uporabu tjelesne snage, izvršilo razbojstvo nad 20-godišnjakom, uzevši mu mobitel i novčanik. Materijalna šteta je oko 4.000 kuna.

Jučer popodne oko 16,20 u Masarykovoj nepoznati 26-godišnji počinitelj opljačkao je 39-godišnju ženu. Razbojnik je prethodno ženu zapitao ima li što sitnog novca. Kad je ona iz torbice izvadila novčanik, počinitelj joj je zgrabio novčanicu od 200 kuna. Žena je pozvala u pomoć, te su priskočila dvojica mladića koja su ga sustigla i zadržala do dolaska policije.

Jučer navečer oko 22 sata na Trešnjevci su dvojica nepoznatih počinitelja opljačkali djevojku, istrgnuvši joj s ramena torbicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙