FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Jeruzalemu priveden palestinski predsjednički kandidat

JERUZALEM, 7. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelska policija privela jeu petak neovisnog kandidata za palestinske predsjedničke izboreMustafu Bargutija dok se nalazio na putu prema platou džamija uJeruzalemu, javlja agencija France presse.
JERUZALEM, 7. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelska policija privela je u petak neovisnog kandidata za palestinske predsjedničke izbore Mustafu Bargutija dok se nalazio na putu prema platou džamija u Jeruzalemu, javlja agencija France presse.

"Privodite predsjedničkog kandidata koji ima dopuštenje biti u Jeruzalemu", rekao je Barguti (51) dok su ga privodili.

Prema ispitivanjima javnog mnijenja Mustafa Barguti je glavni protukandidat Mahmudu Abasu, favoritu predsjedničkih izbora 9. siječnja otkako se iz utrke povukao Marvan Barguti (45), karizmatični čelnik Fataha koji izdržava kaznu doživotnog zatvora zbog protuizraelskih napada i kojeg su držali mogućim nasljednikom pokojnog palestinskog vođe Jasera Arafata.

"(Mustafa) Barguti nema pravo pristupa (džamiji) Al-Aksa i on to zna, rekao je za AFP glasnogovornik izraelske policije i dodao da je džamija "mjesto molitve a ne propagande".

Mustafa Barguti (51), glavni tajnik političkog pokreta za demokraciju i ljudska prava koji vodi i važnu medicinsku nevaldinu udrugu, već je bio priveden 27. prosinca u istočnom (arapskom) dijelu Jeruzalema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙