FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hebrang ponudio ostavku Sanaderu

ZAGREB, 8. siječnja 2005. (Hina) - Andrija Hebrang, potpredsjednikVlade i ministar zdravstva, izjavio je u intervjuu objavljenom usubotu da je premijeru Ivi Sanaderu ponudio ostavku "iz zdravstvenihrazloga".
ZAGREB, 8. siječnja 2005. (Hina) - Andrija Hebrang, potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva, izjavio je u intervjuu objavljenom u subotu da je premijeru Ivi Sanaderu ponudio ostavku "iz zdravstvenih razloga".

"Moj je čvrsti stav da ne mogu obavljati ni funkciju potpredsjednika Vlade ni funkciju ministra", potvrdio je Hebrang u intervjuu Večernjem listu.

"(...) Moja je odluka da premijeru ponudim ostavku zbog zdravstvenih razloga", rekao je Hebrang i ocijenio da premijeru ne preostaje drugo nego da je prihvati.

Premijer Ivo Sanader se u petak poslijepodne sastao s potpredsjednikom Vlade i ministrom zdravstva Andrijom Hebrangom, potvrđeno je u Banskim dvorima.

Vladin glasnogovornik Ratko Maček izvijestio je da je ministar Hebrang upoznao premijera sa svojim zdravstvenim stanjem, te da mu je premijer zaželio brzo ozdravljenje.

Premijer i potpredsjednik Vlade ponovno će se naći idući tjedan, kad će održati završne razgovore, rekao je Maček.

Nedavno operirani Andrija Hebrang (na slici desno) priopćenjem je u četvrtak izvijestio javnost da je poslijeoperativna analiza potvrdila dijagnozu adenokarcinoma prostate, zbog čijeg daljnjeg liječenja sljedećih nekoliko mjeseci ne bi mogao punim intenzitetom raditi svoj posao u Vladi koji zahtjeva "dvanaestsatno radno vrijeme".

Neopozivu ostavku je u utorak podnio ministar vanjskih poslova Miomir Žužul (na slici lijevo). On je obrazložio da je odluku donio nakon što je došao do zaključka da bi njegovo ostajanje na položaju ministra postalo prevelikim opterećenjem za Vladu i ministarstvo kojem je na čelu.

Sve značajne svjetske agencije izvijestile su o Žužulovoj ostavci dovodeći je u vezu s optužbama za korupciju koje Žužul odbacuje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙