FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 8. siječnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 8. siječnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Američki glumački superzvjezdani par Brad Pitt i Jennifer Aniston objavili su da se razvode, nakon četiri i pol godine braka, ali da će ostati "vjerni i brižni prijatelji". Objava o njihovom razvodu uslijedila je nakon mjeseci priča objavljenih u tabloidima o njihovim bračnim usponima i padovima, uključujući i onaj da Pitt želi postati otac, ali je Aniston neodlučna u zasnivanju obitelji. Nakon sedam zajedničkih godina željeli bi se službeno razvesti, stoji u njihovoj izjavi o razvodu koju je u petak objavio časopis People u kojoj se dodaje da je odluka rezultat brižljivog promišljanja. Pitt i Aniston susreli su se na večeri 1998 godine, a vjenčali su se na raskošnoj ceremoniji u kalifornijskom morskom odmaralištu Malibu 29. srpnja 2000.

STRASBOURG - Tužiteljstvo Strasbourga zatražilo je u petak tri godine zatvora za Stephanea Breitwiesera, lopova kleptomana koji je priznao krađu 239 umjetničkih predmeta otuđenih po raznim muzejima sedam europskih zemalja. Lopovu koji plijen nije ni pokušavao prodavati, u Strasbourgu se sudi za krađu 20 umjetničkih djela po Francuskoj, dvije krađe u Danskoj i jednu u Austriji. Konobar po zanimanju, u Švicarskoj je već osuđen na četiri godine zatvora za krađu desetaka umjetničkih djela. Sudski proces vodi se i protiv njegove majke Mireille Stengel, koja je sama uništila više od 200 umjetničkih djela kada je čula da joj je sin uhićen pri neuspjelom pokušaju krađe u Luzernu. List Berlingske Tidende ranije je objavio da je Breitwieser ukrao renesenasni nakit, glazbene instrumente i knjige, violinu iz 17. stoljeća, a među uništenim slikama su i djela Brueghela mlađeg, Cranacha starijeg, De Lyona i Watteaua.

MOSKVA - Ruski i američki astronaut na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) proslavili su u petak pravoslavni Božić udišući svježi kisik kojim ih opskrbljuje nedavno popravljeni generator. Astronaut NASA-e Leroy Chiao i kozmonaut Salizhan Šapirov proveli su dan odmarajući se pored dvaju 40 centimetara visokih umjetnih božićnih drvca. Uspjeli su popraviti generator koji ih opskrbljuje kisikom, a koji se nedavno pokvario, tako da nisu morali trošiti rezerve tog dragocjenog plina, objavila je kontrola misije u blizini Moskve. Astronauti su u svemiru proslavili ukupno četiri praznika: Dan zahvalnosti krajem studenoga, katolički Božić, Novu godinu i pravoslavni Božić. Posada je nedavno bila i pri kraju sa zalihama hrane, no ruski svemirski teretni brod Progres donio im je 25. prosinca nove zalihe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙