FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Osječki zeleni" postavljaju pitanja Mesiću i Kosor

OSIJEK,7. siječnja(Hina) - Udruga "Osječki zeleni" uputila je danaspredsjedničkim kandidatima Stjepanu Mesiću i Jadranki Kosor pisma ukojima im postavljaju deset pitanja o njihovoj spremnosti za primjenuustavnih i zakonskih propisa o čuvanju okoliša i prirodnih bogatstavau RH.
OSIJEK,7. siječnja(Hina) - Udruga "Osječki zeleni" uputila je danas predsjedničkim kandidatima Stjepanu Mesiću i Jadranki Kosor pisma u kojima im postavljaju deset pitanja o njihovoj spremnosti za primjenu ustavnih i zakonskih propisa o čuvanju okoliša i prirodnih bogatstava u RH.

U pismu "Zeleni" podsjećaju na članke 3. i 69. Ustava RH koji, uz ostalo, propisuju da "Svatko ima pravo na zdrav život" te da "RH osigurava pravo građana na zdrav okoliš", a predsjedničkim kandidatima postavljaju pitanja mogu li jamčiti da će se zalagati za razvoj gospodarstva na načelima održivog razvoja i time osiguravati zaštitu okoliša te hoće li raditi na razvoju ekološke poljoprivrede.

Upozoravajući na različite ekološke izgrede, poput stradanja bjeloglavih supova, izlijevanje nafte u rijeku Pakru, "Zeleni" uz ostalo pitaju predsjedničke kandidate što mogu napraviti kako bi se zaustavilo uništavanje, korupcija i kriminal u zaštićenim dijelovima prirode.

"Što ćete raditi na omogućavanju upotrebe obnovljivih izvore energije te na zaustavljanju gradnje novih elektrana. Hoćete li formirati upravu za spašavanje ljudi, dobara i okoliša, koja će osigurati predviđanje, sprječavanje i saniranje posljedica izvanrednih stanja", pitaju "Osječki zeleni".

U pismima predsjedničkim kandidatima postavlja se i pitanje mogu li "zaustaviti ulazak Hrvatske u vojne asocijacije i osigurati mirnu budućnost hrvatskih građana, bez upletanja u svjetske ratne sukobe".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙