FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor o restrukturiranju Brodosplita

SPLIT, 7. siječnja 2005. (Hina) - Brodosplit i Splitsko-dalmatinskažupanija potpisali su danas ugovor o restrukturiranju brodogradilištai brodogradilišta specijalne proizvodnje.
SPLIT, 7. siječnja 2005. (Hina) - Brodosplit i Splitsko-dalmatinska županija potpisali su danas ugovor o restrukturiranju brodogradilišta i brodogradilišta specijalne proizvodnje.

Restrukturiranje tih dvaju najvažnijih dijelova Brodosplita stajat će ukupno pet milijuna i 901 tisuću kuna, a Županija će u tom programu sudjelovati s milijun i 250 tisuća kuna.

Direktor Brodosplita Predrag Čudina izvijestio je da je u suradnji s Fakultetom elektrotehnike strojarstva i brodogradnje u tijeku izrada elaborata o odvajanju onih dijelova brodogradilišta koji izravno ne sudjeluju u gradnji broda, te da bi taj posao ove godine trebao biti završen.

"Već prilazimo postupnom izdvajanju pojedinih pogona i službi s krajnjim ciljem dovođenja brodogradilišta na njegovu osnovnu djelatnost, odnosno izgradnju trupa broda te će ono u budućnosti biti koncentrirano samo na izgradnju brodova", rekao je Čudina.

Naglasio je da se pri restrukturiranju Brodosplita strogo poštuje kolektivni ugovor, tako da će sva radnička prava biti u potpunosti zaštićena.

Čudina je istaknuo i kako očekuju da će "sve manje tvrtke koje proiziđu iz tog procesa u budućnosti moći proizvoditi i raditi znatno kvalitetnije s obzirom na to da će moći svoju proizvodnju, odnosno organizaciju, u cijelosti prilagoditi specifičnostima konačnog proizvoda koje tržište traži".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙