FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: Proslavljen Božić po julijanskom kalendaru

VINKOVCI,7. siječnja 2005.(Hina) - U obnovljenom Parohijskom domu uVinkovcima danas je po prvi put služena božićna liturgija, a unazočnosti stotinjak vjernika služio ju je protojerej Predrag Azap,paroh vinkovački, koji je izrazio nadu u obnovu vjerskog života srpskezajednice u Vinkovcima.
VINKOVCI,7. siječnja 2005.(Hina) - U obnovljenom Parohijskom domu u Vinkovcima danas je po prvi put služena božićna liturgija, a u nazočnosti stotinjak vjernika služio ju je protojerej Predrag Azap, paroh vinkovački, koji je izrazio nadu u obnovu vjerskog života srpske zajednice u Vinkovcima.

Azap je također izrazio nadu u skori početak obnove u Domovinskom ratu srušene vinkovačke pravoslavne crkve Silaska Svetoga Duha koja se nalazila nekoliko stotina metara od Parohijskog doma.

Tijekom liturgije pročitana je i božićna poslanica patrijarha Srpske pravoslavne crkve Pavla, te božićna poruka episkopa osiječko-poljskog i baranjskog Lukijana.

Također su pročitane i čestitke biskupa đakovačkog i srijemskog msgr. Marina Srakića, vukovarsko-srijemskog župana Nikole Šafera i gradonačelnika Vinkovaca Mladena Karlića.

Svečane božićne liturgije služene su i u ostalim pravoslavnim crkvama u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙