FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelski vojnici ubili palestinskog napadača

GAZA, 3. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski vojnici ubili su uponedjeljak jednog palestinskog napadača na sjeveru pojasa Gaze dok sevojska povlačila s tog područja.
GAZA, 3. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski vojnici ubili su u ponedjeljak jednog palestinskog napadača na sjeveru pojasa Gaze dok se vojska povlačila s tog područja.

Izraelski mediji su javili da su se vojnici povukli iz sjevernog dijela pojasa Gaze nakon što je palestinski čelnik Mahmud Abas prigovorio da bi njihova nazočnost smetala predsjedničkim izborima 9. siječnja na kojima će se birati nasljednik Jasera Arafata.

Međutim, vojnici koji se još uvijek nalaze na rubnim područjima Beit Hanouna povremeno su se sukobljavali s militantima, Palestinski su liječnici izjavili da je jedan 21-ogodišnji militant ubijen. Vojska je potvrdila da je došlo do razmjene vatre, ali je rekla da nije znala da je bilo stradalih.

Vojska je priopćila da su se vojnici prerazmjestili ili povukli s područja Beit Hanouna, ali da su zauzeli položaje "s kojih se mogu vratiti natrag ako bude potrebno".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙