FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP odbio i drugi Mikšićev prigovor kao neosnovan

ZAGREB, 6. siječnja 2005. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo odbiloje i drugi, jučer prispjeli, prigovor predsjedničkog kandidata BorisaMikšića kojim je zahtijevao naknadno prebrojavanje glasova i usporedbus listama popisa birača, te ponavljanje predsjedničkih izbora,priopćio je danas DIP.
ZAGREB, 6. siječnja 2005. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo odbilo je i drugi, jučer prispjeli, prigovor predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića kojim je zahtijevao naknadno prebrojavanje glasova i usporedbu s listama popisa birača, te ponavljanje predsjedničkih izbora, priopćio je danas DIP.

Taj kandidat je tvrdio da raspolaže dokazima o nepravilnostima izbora koji su provedeni u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Ocijenjeno je da njegove tvrdnje nisu utemeljene. Tako nije bilo nepravilnosti na 21 biračkom mjestu na području Grada Zadra jer su birački odbori zakonito proveli izbore i o tome sastavili valjane zapisnike.

Provjerena je i tvrdnja kandidata Mikšića da su na biračkom mjestu broj 5 u Bjelovaru nedostajala dva glasačka listića. Utvrđeno je da su oni uručeni biračima, koji ih očito nisu ubacili u glasačku kutiju, već su ih odnijeli s biračkog mjesta. Ocijenjeno je da ta činjenica nije utjecala na rezultat izbora na tom biračkom mjestu, niti može utjecati na ukupan rezultat izbora.

Državno izborno povjerenstvo je ocijenilo da ni ostali prilozi, koje je Mikšić dostavio uz svoju žalbu, a koje on smatra dokazima, ne daju temelja za zaključak da bi bilo nepravilnosti u postupanju izbornih tijela koje bi utjecale ili mogle utjecati na rezultat izbora.

Zbog toga je ocijenjeno da taj kandidat bez ikakvog temelja predlaže ponavljanje izbora, pa mu je prigovor odbijen kao neosnovan, stoji u priopćenju DIP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙