FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP odbacio prigovor J. Kosor - HTV-u ne može zabraniti emisiju o obljetnici HSS-a

ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP)odbacilo je danas prigovor predsjedničke kandidatkinje HDZ-a JadrankeKosor u kojem je zatražila da HTV-u do kraja izborne kampanje zabraniemitiranje emisije o 100-toj obljetnici HSS-a.
ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP) odbacilo je danas prigovor predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Jadranke Kosor u kojem je zatražila da HTV-u do kraja izborne kampanje zabrani emitiranje emisije o 100-toj obljetnici HSS-a.

DIP je obrazložio da po zakonu nije ovlašten izricati zabrane emitiranja pojedinih emisija.

J. Kosor je u dopisu navela da bi, prema najavama u toj emisiji o proslavi 100 godina HSS-a trebao nazočiti i predsjednički kandidat Stjepan Mesić, kojem HSS daje potporu.

U odgovoru J. Kosor DIP objašnjava da on nadzire poštuje li HTV pravo svakog kandidata da u jednakom vremenu izloži svoj izborni program, a profesionalna uređivačka odgovornost medija jest da u razdoblju izborne promidžbe razluči djelatnosti predsjedničkih kandidata od njihovih profesionalnih dužnosti, tj. da razluče je li riječ o dopuštenoj izbornoj promidžbi ili je riječ o djelovanju te osobe u smislu njezinih profesionalnih dužnosti.

Pozivajući se na zakonske odredbe, DIP dodaje da nije ovlašten izricati zabrane emitiranja pojedinih emisija, pa tako ni o stotoj obljetnici HSS-a.

Međutim, ako bi emitiranjem neke emisije eventualno došlo do povrede prava bilo kojeg kandidata za predsjednika Republike Hrvatske da u jednakom vremenu izloži svoj izborni program u tom bi slučaju istu mogućnost da izloži svoj izborni program trebalo dati svim kandidatima čije je pravo povrijeđeno, stoji u priopćenju DIP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙