FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP ocijenio opravdanim prigovore Letice i Kešera na uskraćivanje jednake dostupnosti medijima

ZAGREB, 21. prosinca 2004. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP)ocijenilo je opravdanima prigovore dvojica kandidata za predsjednikaRepublike Hrvatske da im je uskraćeno zakonsko pravo da pod jednakimuvjetima izlažu svoj program i obavljaju izbornu promidžbu, priopćenoje danas iz DIP-a .
ZAGREB, 21. prosinca 2004. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP) ocijenilo je opravdanima prigovore dvojica kandidata za predsjednika Republike Hrvatske da im je uskraćeno zakonsko pravo da pod jednakim uvjetima izlažu svoj program i obavljaju izbornu promidžbu, priopćeno je danas iz DIP-a .

Kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Slaven Letica prosvjedovao je zbog odluke Mediaservisa i Obiteljskog radija da u emisiji sučeljavanja "Predsjednička liga" za deset kandidata redoslijed nastupa u dvije emisije odrede ždrijebom, a da u trećoj (posljednjoj) emisiji sučele dva kandidata koji, prema rezultatima istraživanja javnog mnijenja, budu najizgledniji kandidati za predsjednika Republike.

Izborni stožer kandidata za predsjednika Republike Mladena Kešera negodovao je zbog toga što Večernji list od 20. prosinca u prilogu Izbori 2005 - Vodič za birače, "neravnomjerno prati predsjedničke kandidate" za izbore 2. siječnja, tj. u tom posebnom prilogu objavljeni su razgovori samo s nekim, a ne sa svim predsjedničkim kandidatima.

Razmotrivši prigovore, Državno izborno povjerenstvo ocijenilo ih je opravdanima te je pozvalo Mediaservis i Obiteljski radio da otklone nepravilnosti u svojoj odluci, a Večernji list da ispravi diskriminirajući pristup predstavljanju dijela kandidata za predsjednika Republike Hrvatske.

Državno izborno povjerenstvo ponovno poziva sva sredstva javnog informiranja da, poštujući odredbe članaka 13. i 14. Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske, omoguće svim kandidatima za predsjednika Republike Hrvatske da pod jednakim uvjetima izlažu svoj program i obavljaju izbornu promidžbu, stoji u priopćenju DIP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙