FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INOZEMNE AGENCIJE O OSTAVCI MINISTRA ŽUŽULA

ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Sve značajne svjetske agencijeizvijestile su u utorak o ostavci hrvatskog ministra vanjskih poslovaMiomira Žužula dovodeći je u vezu s optužbama za korupciju koje Žužulodbacuje.
ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Sve značajne svjetske agencije izvijestile su u utorak o ostavci hrvatskog ministra vanjskih poslova Miomira Žužula dovodeći je u vezu s optužbama za korupciju koje Žužul odbacuje.

Njemačka novinska agencija dpa prenosi da je ostavka uslijedila mjesec dana nakon što je Žužul "preživio" glasovanje o povjerenju u Saboru, pokrenuto zbog navodnog primanja mita od vlasnika tvornice u Žužulovom rodnom gradu Imotskom.

Citirajući dijelove Žužulova pisma premijeru Ivi Sanaderu u kojemu tvrdi da je nevin, ali da ne želi biti teret vladi, dpa posebno ističe da Žužul odlazi s dužnosti prije otvaranja pristupnih pregovora s Europskom unijom u ožujku.

Reuters prenosi da je Žužul bio Sanaderova "desna ruka" i blizak saveznik, te da su dvojica političara zajedno vodili Hrvatsku prema kandidaturi za članstvo u EU.

Žužul je trebao biti i na čelu pregovaračnog tima, no Sanader je prošlog mjeseca dao naslutiti da bi taj zadatak mogao povjeriti nekom drugom, prenosi Reuters.

AFP podsjeća kako je u studenom 2004. socijaldemokratska oporba tražila ostavku Žužula kojega je optužila da je u privatizacijskoj aferi preko agencije koju vodi njegova supruga primio mito u vrijednosti 19.000 eura.

Francuska agencija također ističe kako ostavka ministra Žužula dolazi u času kada Jadranka Kosor, kandidatkinja njegove stranke na predsjedničkim izborima, ulazi u drugi krug u kojemu će se 16. siječnja sučeliti s predsjednikom Stjepanom Mesićem kojemu istječe mandat.

AFP piše kako je Kosor, osvrnuvši se u utorak na optužbe za korupciju kojima je bio izložen Žužul, natuknula da je njezin slab rezultat među inim posljedica "nekih afera" koje su utjecale na javno mišljenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙