FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čiste se piste radi dopreme pomoći stradalima u tsunamiju

DŽAKARTA, 4. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Humanitarci u utorakčiste piste u područjima Azije pogođenima tsunamijem kako bi počelidopremati hranu, vodu i liječničke ekipe gladnim i ozlijeđenimpreživjelima, ali globalna se akcija pružanja pomoći još muči uproblemima.
DŽAKARTA, 4. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Humanitarci u utorak čiste piste u područjima Azije pogođenima tsunamijem kako bi počeli dopremati hranu, vodu i liječničke ekipe gladnim i ozlijeđenim preživjelima, ali globalna se akcija pružanja pomoći još muči u problemima.

Sve je veća opasnost od širenja bolesti poput kolere i malarije koje bi mogle ubiti tisuće ljudi, a preživjeli se očajnički bore za vodu nezagađenu morem ili kanalizacijom, kažu medicinske vlasti od Šri Lanke do Indonezije.

Iscrpljeni liječnici, sestre, humanitarci i vojnici i dalje rade bez prestanka, a svjetski čelnici počinju stizati u Aziju gdje će se u Džakarti u četvrtak održati konferencija na kojoj će Ujedinjeni narodi zatražiti pomoć.

Dosad su za pomoć žrtvama tsunamija ukupno obećane dvije milijarde dolara.

Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da je diljem Azije ozlijeđeno više od pola milijuna ljudi te da im treba liječnička skrb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙