FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: majka zahvaljujući vidovnjacima našla ubojicu kćeri

MANNHEIM, 4. siječnja 2005. (Hina/dpa) - 45-godišnja Njemica SigridErbe, majka 16-godišnje djevojke za koju se ustanovilo da je silovanai ubijena, u utorak je pred sudom u Mannheimu ispričala kako jezahvaljujući vidovnjacima našla ubojicu kćeri.
MANNHEIM, 4. siječnja 2005. (Hina/dpa) - 45-godišnja Njemica Sigrid Erbe, majka 16-godišnje djevojke za koju se ustanovilo da je silovana i ubijena, u utorak je pred sudom u Mannheimu ispričala kako je zahvaljujući vidovnjacima našla ubojicu kćeri.

Nezadovoljna sporom i neuspješnom policijskom potragom za nestalom kćerkom, majka je angažirala vidovnjake koji su joj kazali kako je ubojica njezine kćeri Hrvat u dvadesetim godinama te da radi u jednoj autolimarskoj radionici u Mannheimu.

Susanne Erbe nestala je u lipnju 2003., nakon čega je policija pokrenula istragu. Nezadovoljna sporošću policije i očajna zbog kćerina nestanka obratila se dvama vidovnjacima koji su, kako Sigrid Erbe tvrdi, kontaktirali s duhom njezine kćerke Susanne.

"Rekli su mi da je njezin ubojica Hrvat, da je u dvadesetim godinama te da ga potražim u autolimarskim radionicama u Mannheimu", izjavila je Erbe pred sudom.

Tragom njezine izjave istražitelji su u jednoj mannheimskoj autolimarskoj radionici pronašli 24-godišnjeg Hrvata Marija Glavića koji je ondje bio zaposlen kao autolimar i lakirer. Glavić je priznao da je silovao i ubio 16-godišnju Susanne.

Prije nego što su ga uhitili u lipnju prošle godine, njemački su policajci ispitali 6.500 muškaraca te su zbog analize DNK-a uzeli uzorke sline od 4.500 osoba prije nego što su došli do Glavića.

U ponedjeljak je Glavić, skrivajući lice rukama pred sudom priznao da je pod utjecajem kokaina i alkohola silovao 16-godišnjakinju, jer nije imao novca za seks s prostitutkom.

"Odlučio sam da ću silovati prvu ženu koja naiđe," rekao je Glavić pred sudom. "To je sasvim slučajno bila Susanne. Kad je počela vrištati udario sam je kamenom u glavu. Samo sam želio da prestane vikati. Nisam je želio ubiti, kunem se."

Susannina majka novinarima je kazala kako ne želi osvetu, već ostvarenje pravde. "Ne mrzim tog čovjeka, ali sam s pravom bijesna. Pravda mora biti zadovoljena. Mora dobiti doživotnu kaznu zatvora", rekla je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙