FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 14. prosinca

ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za utorak, 14. prosinca.
ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 14. prosinca.

BERLIN

Hrvatska ministrica europskih integracija Kolinda Grabar - Kitarović dvodnevni posjet Berlinu nastavlja susretom s njemačkim dužnosnicima, među kojima i s državnim tajnikom u ministarstvu vanjskih poslova Hansom Martinom Buryjem.

DEN HAAG - Bosanski Hrvat Miroslav Bralo Cicko, optužen za ratne zločine nad Bošnjacima u Lašvanskoj dolini 1993., u utorak će biti drugi put izveden pred Haški sud (ICTY) kako bi se izjasnio o krivnji prema točkama optužnice. Na prvom pojavljivanju 15. studenoga zatražio je da se zakaže njegovo dodatno stupanje pred sud u roku od 30 dana, s čime se složio predraspravni sudac Amin el Mahdi složio.

Bralo je u 21 točki optužen za kršenje ratnog prava i običaja i teške povrede Ženevskih konvencija zbog progona Bošnjaka u Lašvanskoj dolini 1993. godine.

LONDON - Britanski premijer Tony Blair sastat će se s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom i talijanskim premijerom Silviom Berlusconiem, s kojima će razgovarati o mogućem pristupanju Turske Europskoj uniji. Odluku o tome donijet će krajem tjedna čelnici Unije na summitu u Bruxellesu.

BEČ - Predsjedavajući Europske unije, nizozemski premijer Jan Peter Balkenende sastat će se s austrijskim kancelarom Wolfgangom Schuesslom. Dvojica dužnosnika razgovarat će o pristupanju Turske EU-u, u čemu je Austrija najsuzdržanija među članicama Unije.

BRUXELLES - Europska unija će na razini ministara vanjskih poslova zaključiti pristupne pregovore s Bugarskom i Rumunjskom, koje bi u Uniju trebale ući 2007. godine.

BRUXELLES - Visoki predstavnik Europske unije za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana susrest će se s predsjednikom Srbije i Crne Gore Svetozatom Marovićem. Tema razgovora bit će odnosi Unije s Državnom zajednicom SiCG.

Dežurni urednici:

Noć: Maja Trohar

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Sonja Djerasimović/Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙