FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SCG pozdravila suspenziju viznog režima za još godinu dana - "Dnevnik"

SUBOTICA, 12. prosinca 2004. (Hina) - Diplomacija Srbije i Crne Gorepozdravila je hrvatsku odluku o suspenziji viznog režima za građane tezemlje na još godinu dana, piše novosadski "Dnevnik" u svom vikendizdanju.
SUBOTICA, 12. prosinca 2004. (Hina) - Diplomacija Srbije i Crne Gore pozdravila je hrvatsku odluku o suspenziji viznog režima za građane te zemlje na još godinu dana, piše novosadski "Dnevnik" u svom vikend izdanju.

Diplomacija je pozdravila tu odluku premijera Ive Sanadera, izražavajući pritom nadu "da će ova mjera privremene suspenzije viznog režima prerasti u trajnu", navodi se u "Dnevniku".

List navodi i izjavu veleposlanika RH u Beogradu Tončija Staničića koji je potvrdio "da postoje izgledi da se potpuno ukine vizni režim između dviju država".

"Premijer Sanader je, najavljujući produženje suspenzije viznog režima, i izrazio nadu u tom pravcu. Međutim, to nije samo jednostrana hrvatska odluka. Postoje i određeni potezi koji su u domeni srpsko-crnogorske strane, poput povlačenja vojske sa granice", naveo je Staničić.

Suspenzija znači "da se od državljana SCG za turističke posjete do 90 dana vize za ulazak u Hrvatsku neće zahtijevati do 31. prosinca 2006. godine", navodi list.

Vlada je u četvrtak odlučila da se suspenzija viznog režima za državljane Srbije i Crne Gore, koja bi istekla zadnji dan ove godine, produlji do 31. prosinca 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙