FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 3. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 3. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo poslao je prosvjedno pismo glavnom ravnatelju Hrvatske radiotelevizije Mirku Galiću povodom kršenja izborne šutnje i objavljivanja procjena izbornih rezultata, a marginaliziranja objave službenih rezultata Povjerenstva u ponoć. Objavljivanjem procjena rezultata izbora na temelju anketa i sličnih izvora stvorena je zbrka kod birača, jer se moglo razumjeti da postoje različiti podaci o izborim rezultatima, upozorilo je Povjerenstvo, dodavši da je takvo ponašanje medija izazvalo sumnje u rezultate izbora i kod dijela javnosti i kod predsjedničkih kandidata.

ZAGREB - Informativni program Hrvatske televizije pokrenuo je utvrđivanje odgovornosti novinarke Tatjane Munižabe i suspendirao ju do daljnjega "zbog njezina neprimjerenog postupka tijekom izravnog prijenosa u emisiji o predsjedničkim izborima u noći s nedjelje na ponedjeljak", priopćeno je danas iz HRT-a. HTV-ova novinarka Tatjana Munižaba darovala je paštetu predsjedničkom kandidatu Stjepanu Mesiću. Paštetom se aludiralo na Mesićevu izjavu izrečenu tijekom kampanje kako se "boji otvoriti i paštetu da mu iz nje ne iskoči Jadranka Kosor".

ZAGREB - U agencijama Puls i GfK drže da je razlog što su njihove projekcije izbornih rezultata pokazivale drugačiji rezultat od onoga Državnog izbornog povjerenstva taj što tzv. "exit poll" ankete nisu uključivale glasove dijaspore, te zato što birači koji su glasovali za HDZ-ovu kandidatkinju Jadranku Kosor u većem dijelu nisu htjeli odgovarati na anketu. Unatoč tomu, u obje agencije izražavaju zadovoljstvo rezultatima "exit poll" anketa, koje su jučer po prvi put u Hrvatskoj provedene na izlazu s birališta kada građani anketarima odgovaraju na pitanje za koga su glasovali, koje su dobne skupine i obrazovanja.

BJELOVAR - U povodu smrti jednog od najistaknutijih suvremenih hrvatskih slikara Ede Murtića, rođenoga u Velikoj Pisanici pokraj Bjelovara, koji je do kraja života ostao vezan za zavičaj, u bjelovarskom Gradskom muzeju održana je komemoracija. Počast preminulom slikaru Edi Murtiću odali su okupljeni bjelovarski slikari i poštovatelji njegove umjetnosti te čelnici grada i županije. Istaknuvši prisutnost Ede Murtića na najuglednijim likovnim manifestacijama, ravnatelj bjelovarskoga Gradskog muzeja akademski slikar Dubravko Adamović spomenuo je i dvije bjelovarske izložbe, od kojih je posljednja održana prošle godine.

ZAGREB - Brigadir Hrvatske vojske Tomislav Pavičić otići će 5. siječnja na dužnost zamjenika zapovjednika mirovne misije Ujedinjenih naroda u Indiji i Pakistanu UNMOGIP, čime će postati najviše rangirani hrvatski vojnik u nekoj međunarodnoj misiji, doznaje se u Ministarstvu obrane. Riječ je o jednoj od najstarijih mirovnih misija UN-a osnovanoj još 1949. Hrvatska u njoj sudjeluje od 2002., a u Indiji i Pakistanu se trenutno nalazi pet hrvatskih vojnika.

ZAGREB - Sindikat Porezne uprave Hrvatske uputio je danas prosvjed Ministarstvu financija i Poreznoj upravi zbog, kako navodi, otkaza vježbenicima čiji vježbenički staž istječe u početku siječnja ove godine. Sindikat raspolaže informacijama da je rješenje o otpuštanju dobilo pet vježbenika u Splitu, po dva u Rijeci i Vinkovcima i po jedan u Zadru i Šibeniku. Kako se doznaje u Ministarstvu financija, vježbenici se po Zakonu o državnim službenicima i namještenicima primaju na određeno vrijeme o čemu su obaviješteni kad su primani u službu.

ZAGREB - Mobilkom austria kupio je preostalih 1 posto poslovnog udjela i time postao stopostotni vlasnik VIPneta. Zadnjeg dana 2004. godine mobilkom austria otkupio je poslovni udjel u VIPnetu u visini od 1 posto koji je bio u vlasništvu Večernjeg lista. Ta transakcija omogućuje stopostotnu konsolidaciju financijskih rezultata VIPneta u mobilkom austria grupi, priopćeno je danas iz VIPneta.

CRIKVENICA - Tradicionalna "Zimska škola hrvatskog folklora", namijenjena voditeljima i članovima hrvatskih folklornih i tamburaških skupina iz iseljeništva i Hrvatske, počela je s radom večeras u Crikvenici. Središnja su tema ovogodišnje škole plesovi, nošnje, pjesme, glazbala i običaji hrvatskog dinarskog područja. U školi je okupljeno 76 polaznika iz Australije, Austrije, BiH, Mađarske, Njemačke, Slovačke, SiCG i Hrvatske. Završna priredba ove škole održat će se 14. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙