FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Očekujem da će J. Kosor biti u drugom krugu

ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik HDZ-a i premijer IvoSanader večeras je izrazio očekivanje da će HDZ-ova predsjedničkakandidatkinja Jadranka Kosor ući u drugi krug izbora.
ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik HDZ-a i premijer Ivo Sanader večeras je izrazio očekivanje da će HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor ući u drugi krug izbora.

Izborne rezultate ocijenio je dobrima dodajući da je Kosor trenutno na drugom mjestu (iza Stjepana Mesića) te da će se vidjeti kakvi će biti rezultati koje će nakon ponoći objaviti Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Ocijenio je da je Jadranka Kosor sjajno odradila izbornu kampanju i da je bila odličan stranački izbor za predsjedničkog kandidata.

Dodao je da Kosor trenutno ima malu prednost u odnosu na kandidata Borisa Mikšića.

Upitan kako komentira Mikšićev rezultat Sanader je rekao da je vodio nekonvencionalnu kampanju i da je kao pojava bio nekonvencionalan što je dobro primljeno kod hrvatskih birača.

Podsjetio je da je bivša vladajuća koalicija na čelu s Ivicom Račanom i Draženom Budišom nakon pobjede na parlamentarnim izborima 2000., samo 20 dana nakon toga izgubila predsjedničke izbore od Stjepana Mesića. Svaki izbori imaju svoje specifičnosti, a predsjednički su vrlo specifični jer se izborna kampanja personalizira i bira se jedan čovjek, a ne stranka. Parlamentarni izbori su nešto drugo, a lokalni nešto treće, rekao je Sanader.

Upitan kako komentira tvrdnje da se premalo angažirao u izbornoj kampanji HDZ-ove kandidatkinje, Sanader je rekao da je na samom početku bila utvrđena takva strategija odnosno personalizacija predsjedničke kandidatkinje, a da je on bio uključen u mobiliziranje stranke i sudjelovao na mini saborima pojedinih izbornih jedinica.

Kampanju smo željeli personalizirati i mislim da nismo pogriješili, ocijenio je.

Odgovarajući na upit zašto je po njegovu mišljenju odaziv birača manji nego na proteklim izborima, Sanader je rekao da to tek treba analizirati.

Hrvatska je postala demkratska zemlja u kojoj su izbori svečanost demokracije koja se događa svakih nekoliko godina, ali koji više nisu tako bitni kao početkom devedesetih.

Ulazimo u novu fazu kao zrela demokratska zemlja, ali nije dobro da je odaziv birača toliko slab, jer su izbori najviša instanca demokracije na kojoj birači pokazuju što žele, ocijenio je Sanader.

U HDZ-ovu izbornom stožeru predsjednik stranke Ivo Sanader i predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor zajedno sa stranačkim kolegama očekuje objavu prvih, neslužbenih izbornih rezultata iz DIP-a kao i onih s terena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙