FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić pozvao vjernike da pomognu žrtvama tsunamija

ZAGREB, 1. siječnja 2005. (Hina) - Nadbiskup zagrebački kardinal JosipBozanić na današnjoj misi u zagrebačkoj katedrali pozvao je vjernikeda Novu godinu započnu u miru, te molitvom i davanjem pomoći zaunesrećene tsunamijem u jugoistočnoj Aziji.

Bozanić je danas, na Novu godinu, Svjetski dan mira i blagdan Bogorodice Marije, predvodio svečano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali uz sudjelovanje pomoćnih biskupa zagrebačkih Mrzljaka i Košića te članova Prebendarskog zbora i Prvostolnog kaptola zagrebačkog.

Podsjetio je da je Sveti Otac za temu ovogodišnjeg Svjetskog dana mira izabrao geslo "Ne daj se pobijediti zlom, nego dobrim savladaj zlo" i u svojoj poruci naglasak stavio na opće dobro u njegovim društvenim i političkim oblicima, te na odgovornost, osobito nositelja političkih vlasti. Opće dobro zahtijeva poštivanje i promicanje osobe i njezinih temeljnih prava, ono se tiče se svih oblika ljudskog društva, rekao je.

Nalazimo se pred tragičnim prizorima žestokih bratoubilačkih sukoba koji se odvijaju u različitim dijelovima svijeta, pred neopisivim patnjama i nepravdama, rekao je Bozanić.

U traženju mira i sigurnosti, Sveti Otac poziva sve na solidarnost u borbi protiv siromaštva, u rješavanju vanjskog duga siromašnih zemalja te u kontroli širenja bolesti, rekao je Bozanić.

Podsjetio je da je Sveti Otac naglasio teške probleme afričkoga kontinenta i, osobito, na tisuće žrtava prirodne katastrofe koja je pogodila jugoistočnu Aziju.

U toj velikoj boli čovjek se oslanja na Boga, te u Njemu i u bratskoj solidarnosti jedino može potražiti podršku, utjehu i snagu, da krene naprijed i ponovno povjeruje u budućnost, rekao je kardinal Bozanić, koji je pozvao hrvatske vjernike da putem Caritasa pomognu unesrećene.

Zagrebački nadbiskup poželio je svima blagoslovljenu 2005. godinu, da bude obdarena Kristovim mirom i svakim napretkom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙